Reklama
Reklama
Pivní palačinky se salátem
Fotogalerie:

Pivní palačinky se salátem

Růžena Vránová

Strakonice
Lehké zeleninové palačinky můžeme jíst i samotné. Ale jako přílohu k masu, nejlépe grilovanému, je ocení i zatvrzelí masožravci.
Růžena Vránová, Strakonice

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g mrkev strouhaná
  • 1 lžička citronová šťáva
  • 1 lžíce olej
  • 200 ml pivo
  • 2 vejce
  • 150 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín
  • špetka vegeta
  • Salát:
  • 1 paprika červená
  • 3 ředkvičky
  • 1/2 zelí čínské
  • dle chuti sýr balkánský
  • na potření olej
  • 2 rajčata
  • 1 paprika zelená

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouhanou mrkev zakápneme citronovou šťávou a podusíme na lžíci oleje do změknutí. Podle potřeby trochu podlijeme vodou.
  2. Do vyšší nádoby nalijeme pivo, přidáme vejce a vyšleháme do bílé pěny. Do tohoto základu přidáme vychladlou mrkev, mouku a koření podle chuti. Vše promícháme.
  3. Pánvičku vymažeme olejem a dozlatova pečeme ­palačinky. Necháme je vychladnout. Z tohoto množství připravíme asi 14 palačinek na malé pánvičce.
  4. Rajčata překrojíme, zbavíme jadérek a spolu s ostatní zeleninou pokrájíme na kousky. Promícháme zlehka s balkánským sýrem, který jsme do salátu rozdrobili. Sa­lát podle chuti přisolíme. Palačinku naplníme salátem a sepneme párátkem.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené cibulové kroužky

Smažené cibulové kroužky

Když ke kroužkům přidáte bramborovou kaši, pochutnáte si na levném, moc dobrém a ...
Za pár korun /12.07.13
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Třešňový kompot

Třešňový kompot

Třešňové kompoty jsou u nás nejoblíbenější.
Vlaďka Miláčková, Praha
Za pár korun /12.12.08
Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi

Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi

Místo špeclí tak můžeš připravit i špagety.

Alena Votrubová, České Budějovice

Za pár korun /13.03.16
Pikantní dijonská omáčka

Pikantní dijonská omáčka

Je velice jemná, lahodná po zelenině a mírně pikantní po hořčici.

Ema ...

Za pár korun /18.06.16
Polévka s krupičkou

Polévka s krupičkou

Je velice rychlá a jednoduchá.

Iveta Vysoudilová, Jihlava

Za pár korun /19.02.14
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama