Reklama
Pivní palačinky se salátem
Fotogalerie:

Pivní palačinky se salátem

Růžena Vránová

Strakonice
Lehké zeleninové palačinky můžeme jíst i samotné. Ale jako přílohu k masu, nejlépe grilovanému, je ocení i zatvrzelí masožravci.
Růžena Vránová, Strakonice

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g mrkev strouhaná
  • 1 lžička citronová šťáva
  • 1 lžíce olej
  • 200 ml pivo
  • 2 vejce
  • 150 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín
  • špetka vegeta
  • Salát:
  • 1 paprika červená
  • 3 ředkvičky
  • 1/2 zelí čínské
  • dle chuti sýr balkánský
  • na potření olej
  • 2 rajčata
  • 1 paprika zelená

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouhanou mrkev zakápneme citronovou šťávou a podusíme na lžíci oleje do změknutí. Podle potřeby trochu podlijeme vodou.
  2. Do vyšší nádoby nalijeme pivo, přidáme vejce a vyšleháme do bílé pěny. Do tohoto základu přidáme vychladlou mrkev, mouku a koření podle chuti. Vše promícháme.
  3. Pánvičku vymažeme olejem a dozlatova pečeme ­palačinky. Necháme je vychladnout. Z tohoto množství připravíme asi 14 palačinek na malé pánvičce.
  4. Rajčata překrojíme, zbavíme jadérek a spolu s ostatní zeleninou pokrájíme na kousky. Promícháme zlehka s balkánským sýrem, který jsme do salátu rozdrobili. Sa­lát podle chuti přisolíme. Palačinku naplníme salátem a sepneme párátkem.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kysané zelí se švestkami

Kysané zelí se švestkami

Vynikající příloha k pečenému masu. Jan Slovák, Příbor
Za pár korun /03.01.15
Výborná kukuřice

Výborná kukuřice

Vhodná k masu nebo jen tak na osvěžení.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /22.06.12
Karásci

Karásci

Je to opravdová pochoutka. Můžeš si je dát k polévce, s povidly, medem nebo jen...
Za pár korun /29.03.10
Smetanová bramborová polévka

Smetanová bramborová polévka

Skvělá je i s medvědím česnekem.

Daniela Rousová, České Budějovice

Za pár korun /20.05.16
Flíčky se zelím a se slaninou

Flíčky se zelím a se slaninou

Neobvyklá kombinace zelí a těstovin není kupodivu vůbec špatná.

Barbora Slánská,...

Za pár korun /12.10.16
Houbové vrtule s brokolicí

Houbové vrtule s brokolicí

Velmi dobré jsou posypané nastrouhaným sýrem...

Iveta Zemková, Olšany

Za pár korun /17.08.15
 

Nejnovější

Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /25.02.17
Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici.

Veronika Kuchařová, Rakovník

Všehochuť /25.02.17
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Domácí pařížan

Domácí pařížan

Je krásně nadýchaný a moc dobrý.

Zdenka Sedláčková, Polička

Sladký život /25.02.17
Nefalšované brownies

Nefalšované brownies

Dělám je přímo na plechu, je to snadné.

Lucie Zajíčková, Liberec

Sladký život /25.02.17
Banánové muffiny s kousky čokolády

Banánové muffiny s kousky čokolády

Místo banánů se dají použít maliny nebo jiné ovoce.

Veronika Rozkošová, Hradec ...

Sladký život /25.02.17
Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Škola vaření /24.02.17
Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Je ideální pro horké letní dny, třeba k vínu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /24.02.17
Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch.

Lenka Šimonová, Louny

Všehochuť /24.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama