Reklama
Pivní palačinky se salátem
Fotogalerie:

Pivní palačinky se salátem

Růžena Vránová

Strakonice
Lehké zeleninové palačinky můžeme jíst i samotné. Ale jako přílohu k masu, nejlépe grilovanému, je ocení i zatvrzelí masožravci.
Růžena Vránová, Strakonice

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g mrkev strouhaná
  • 1 lžička citronová šťáva
  • 1 lžíce olej
  • 200 ml pivo
  • 2 vejce
  • 150 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín
  • špetka vegeta
  • Salát:
  • 1 paprika červená
  • 3 ředkvičky
  • 1/2 zelí čínské
  • dle chuti sýr balkánský
  • na potření olej
  • 2 rajčata
  • 1 paprika zelená

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouhanou mrkev zakápneme citronovou šťávou a podusíme na lžíci oleje do změknutí. Podle potřeby trochu podlijeme vodou.
  2. Do vyšší nádoby nalijeme pivo, přidáme vejce a vyšleháme do bílé pěny. Do tohoto základu přidáme vychladlou mrkev, mouku a koření podle chuti. Vše promícháme.
  3. Pánvičku vymažeme olejem a dozlatova pečeme ­palačinky. Necháme je vychladnout. Z tohoto množství připravíme asi 14 palačinek na malé pánvičce.
  4. Rajčata překrojíme, zbavíme jadérek a spolu s ostatní zeleninou pokrájíme na kousky. Promícháme zlehka s balkánským sýrem, který jsme do salátu rozdrobili. Sa­lát podle chuti přisolíme. Palačinku naplníme salátem a sepneme párátkem.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špízy z kuřecích jater

Špízy z kuřecích jater

Marinovaná kuřecí játra se slaninou a rozmarýnem můžeme připravit také ...
Za pár korun /28.08.17
Špekáčkové špízy

Špekáčkové špízy

Hodí se k nim hořčice a kečup.

Lucie Novotná, Most

Za pár korun /14.07.16
Řeřichová pomazánka

Řeřichová pomazánka

Pomazánka s jarní příchutí.

Jana Konečná, Zelinkovice

Za pár korun /18.04.13
Rýžové kuličky

Rýžové kuličky

Připrav pro své přátele toto jednoduché pohoštění. Určitě si pochutnají.
Lida Guk,...
Za pár korun /13.10.11
Flíčky se zelím a se slaninou

Flíčky se zelím a se slaninou

Neobvyklá kombinace zelí a těstovin není kupodivu vůbec špatná.

Barbora Slánská,...

Za pár korun /12.10.16
Výborné zelňáky

Výborné zelňáky

Jsou vynikající variantou bramboráků.
Andrea Holcová, České Budějovice
Za pár korun /11.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu