Reklama
Pikantní dijonská omáčka
Fotogalerie:

Pikantní dijonská omáčka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je velice jemná, lahodná po zelenině a mírně pikantní po hořčici.

Ema Koutecká, Písek

Ingredience

  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • asi 15 cm pórku
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • podle potřeby sůl
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 200 ml bílého vína
  • 400 ml vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 100 ml 30% smetany
  • 1 lžíce mouky na jíšku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Cibuli šalotku, česnek a všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji s jednou lžící másla. Osolíme, přidáme snítku rozmarýnu a zalijeme suchým bílým vínem. Necháme víno vyvařit a přilijeme vývar z masa. Povaříme 15 minut. 

  2. krok2

    2. Pak směs scedíme přes cedník a vmícháme trochu jíšky připravené ze lžíce másla a trochy hladké mouky, aby omáčka zhoustla. 

  3. krok3

    3. Vaříme dalších přibližně 10 minut. Pak do omáčky přidáme dvě lžíce dijonské hořčice, smetanu a nakonec ještě jednu lžíci másla. Promícháme a necháme krátce prohřát.


Tip redakce

Dijonskou omáčku můžeme podávat ke kuřecímu i králičímu masu nebo jen tak s vařenými těstovinami. Pokud chceme podávat s masem, dusíme ho společně se zeleninou do změknutí. Potom maso vyjmeme, omáčku scedíme a pokračujeme podle receptu. Maso vrátíme až do hotové omáčky.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny (16.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójové kostky se žampiony v česnekovo-tymiánové omáčce

Sójové kostky se žampiony v česnekovo-tymiánové omáčce

Sójové kostky získají díky česneku výbornou chuť a oblíbí si je i "masožravci". ...
Za pár korun /25.09.14
Domácí kečup

Domácí kečup

Je výborný na pizzu a ke grilovanému masu. 

Iveta Krajdlová, Olbramovice

Za pár korun /11.11.15
Sýrovo-bramborové suflé

Sýrovo-bramborové suflé

Zapečené suflé je snadné, přitom působí slavnostně.
Sabina Holáková, Pardubice
Za pár korun /27.06.13
Hrnková bábovka bez vážení

Hrnková bábovka bez vážení

Když už peču, chci, aby to bylo rychlé.
Kateřina Dobrá, Nová Paka
Za pár korun /26.04.10
Kyselo s droždím

Kyselo s droždím

Droždí je bohatým zdrojem vitaminů B.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek


Za pár korun /04.01.17
Mangoldová polévka

Mangoldová polévka

Je u nás velmi oblíbená.

Anna Ešnerová, Hradec Králové

Za pár korun /10.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu