U nás doma ho máme všichni moc rádi.
Petra Raszková, Smilovice u Třince
Ingredience
- 200 g červené fazole
- 1 uzené tofu
- 1 větší mrkev
- 1 větší zelená paprika
- 1/8 ks celer
- 1 větší cibule
- trocha mouky na zahuštění
- 1/2 lžíce sladká paprika
- trocha soli
- trocha vegety
- 1 zakysaná smetana
- pár snítek petrželky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Předem namočené fazole přivedeme k varu a uvaříme je do poloměkka. Pak přidáme na kostičky nakrájené tofu a necháme společně povařit.
-
Postupně přidáváme nakrájenou mrkev‚ papriku‚ celer‚ cibuli a společně vaříme do změknutí. Před dovařením zahustíme moukou smíchanou s červenou sušenou paprikou. Podle chuti dosolíme a přidáme vegetu.
-
Po odstavení ještě přimícháme smetanu a nasekanou petrželku. Podáváme s čerstvým chlebem.