Reklama
Petřin fazolový guláš
Fotogalerie:

Petřin fazolový guláš

Petra Raszková

Smilovice u Třince

U nás doma ho máme všichni moc rádi.

Petra Raszková, Smilovice u Třince

Ingredience

  • 200 g červené fazole
  • 1 uzené tofu
  • 1 větší mrkev
  • 1 větší zelená paprika
  • 1/8 ks celer
  • 1 větší cibule
  • trocha mouky na zahuštění
  • 1/2 lžíce sladká paprika
  • trocha soli
  • trocha vegety
  • 1 zakysaná smetana
  • pár snítek petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Předem namočené fazole přivedeme k varu a uvaříme je do poloměkka. Pak přidáme na kostičky nakrájené tofu a necháme společně povařit.

  2. Postupně přidáváme nakrájenou mrkev‚ papriku‚ celer‚ cibuli a společně vaříme do změknutí. Před dovařením zahustíme moukou smíchanou s červenou sušenou paprikou. Podle chuti dosolíme a přidáme vegetu.

  3. Po odstavení ještě přimícháme smetanu a nasekanou petrželku. Podáváme s čerstvým chlebem.

Pošli recept! 7/2013 (3.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Muffinky s ořechy

Muffinky s ořechy

Tvoje děti si je jistě rychle oblíbí. Jana Patočková, Brno
Za pár korun /04.08.12
Kysané zelí se švestkami

Kysané zelí se švestkami

Vynikající příloha k pečenému masu.

Jan Slovák, Příbor

Za pár korun /03.01.15
Smetanové brambory s masem a cuketou

Smetanové brambory s masem a cuketou

Pokud chceme dietnější pokrm, použijeme místo šlehačky jen 12% smetanu.

Zdeňka ...

Za pár korun /16.06.17
Guláš s fazolkami

Guláš s fazolkami

Nejlepší je, když má hodně omáčky.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /14.08.15
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Rýžové kuličky

Rýžové kuličky

Připrav pro své přátele toto jednoduché pohoštění. Určitě si pochutnají.
Lida Guk,...
Za pár korun /13.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu