Reklama
Pečený medový květák
Fotogalerie:

Pečený medový květák

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Květák v nezvyklé úpravě

Podle receptu Františka Jílka z Pardubic

Ingredience

  • 1 květák
  • 150  ml mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • trocha soli a pepře
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce balsamicového octa
  • 1 stroužek česneku
  • špetka rozmarýnu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozdělíme na menší růžičky. Z mléka, hladké mouky a špetky soli umícháme těstíčko.

  2. krok2

    Jednotlivé květákové růžičky obalíme v těstíčku ze všech stran a rozložíme je na plech, který jsme vyložili pečicím papírem.

  3. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 15 minut.

  4. Mezitím rozmícháme med se sójovou omáčkou a balsamicem, až se med úplně rozpustí. Přidáme prolisovaný česnek a špetku rozmarýnu.

  5. krok5

    Omáčkou polijeme květákové růžičky a vrátíme je do trouby, kde je pečeme dalších 10 minut. Po chvilce pečení květáky znovu přelijeme stečenou omáčkou a otočíme. Podáváme je nejlépe s bramborovou kaší.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka s jablkem a vejci

Polévka s jablkem a vejci

Jarmila Všelíčková, Praha
Za pár korun /12.03.18
Švédské zapečené brambory

Švédské zapečené brambory

Plátky syrových brambor pečených s pórkem a smetanou.
Za pár korun /10.04.17
Zapečené toasty

Zapečené toasty

Syn tuto jednoduchou večeři zbožňuje.
Eva Keclíková, Písek
Za pár korun /25.10.11
Brambory s petrželkovým dipem

Brambory s petrželkovým dipem

Na podzim se vždy těším na brambory, to je jídlo podle mého gusta. Mohla bych ...
Za pár korun /03.02.10
Hrachové pokušení

Hrachové pokušení

Česká klasika je na našem stole jako doma.
Ilona Hněvsová, Roštění
Za pár korun /06.03.09
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Jiří Strádal, Kroměříž

Za pár korun /11.02.18
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama