Květák v nezvyklé úpravě
Podle receptu Františka Jílka z Pardubic
Ingredience
- 1 květák
- 150 ml mléka
- 3 lžíce hladké mouky
- trocha soli a pepře
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce balsamicového octa
- 1 stroužek česneku
- špetka rozmarýnu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák rozdělíme na menší růžičky. Z mléka, hladké mouky a špetky soli umícháme těstíčko.
-
Jednotlivé květákové růžičky obalíme v těstíčku ze všech stran a rozložíme je na plech, který jsme vyložili pečicím papírem.
-
Vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 15 minut.
-
Mezitím rozmícháme med se sójovou omáčkou a balsamicem, až se med úplně rozpustí. Přidáme prolisovaný česnek a špetku rozmarýnu.
-
Omáčkou polijeme květákové růžičky a vrátíme je do trouby, kde je pečeme dalších 10 minut. Po chvilce pečení květáky znovu přelijeme stečenou omáčkou a otočíme. Podáváme je nejlépe s bramborovou kaší.