Reklama
Pečené koprové bulky
Fotogalerie:

Pečené koprové bulky

Jiřina Velebilová

Dobříš
Domácí housky moje rodina zbožňuje. Peču je nejčastěji v sobotu, ale do neděle nikdy nevydrží. Vrhnou se na ně totiž hned po vytažení z trouby a snědí je ještě teplé.
Jiřina Velebilová, Dobříš

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 1 lžička sůl
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička kopr
  • 100 g máslo
  • 100 g sádlo
  • na potření bílek
  • na ozdobu kopr
  • 1 kostka droždí
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ve velké zadělávací míse promícháme mouku se solí.Přidáme jedno celé vejce, jeden žloutek, lžičku kopru, rozpuštěné máslo a sádlo. Rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Začneme propracovávat těsto. Potřebujeme k tomu vlažnou vodu, kterou přiléváme, dokud není těsto vláčné.
  2. krok2 Hladké vypracované těsto necháme kynout na teplém místě alespoň 2–3 hodiny. Hotové je přendáme na pomoučený vál a tvarujeme z něj bulky (houstičky). Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.
  3. Těsně před pečením pomažeme rozšlehaným bílkem. Bulky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–25 minut, dokud pečivo nezezlátne.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cizrnová polévka s houbami

Cizrnová polévka s houbami

Neboj se cizrny, je opravdu dobrá. Renata Slavíčková, Prostějov
Za pár korun /26.03.10
Guláš z kozáků a paprik

Guláš z kozáků a paprik

Na guláš je lepší vybrat pevnější houby.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /05.11.13
Smažené cibulové kroužky

Smažené cibulové kroužky

Když ke kroužkům přidáte bramborovou kaši, pochutnáte si na levném, moc dobrém a ...
Za pár korun /12.07.13
Carbonara po česku

Carbonara po česku

Je to podobné známé italské specialitě.

Michaela Radvanovská, Příbram

Za pár korun /24.06.14
Rizoto s párkem

Rizoto s párkem

Rychlá, chutná a levná večeře pro celou rodinu.
Eva Bencová,
Hamry nad Sázavou...
Za pár korun /06.12.10
Nadívaný beránek

Nadívaný beránek

Je ještě lepší než ten piškotový.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /03.02.14
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama