Reklama
Pečené koprové bulky
Fotogalerie:

Pečené koprové bulky

Jiřina Velebilová

Dobříš
Domácí housky moje rodina zbožňuje. Peču je nejčastěji v sobotu, ale do neděle nikdy nevydrží. Vrhnou se na ně totiž hned po vytažení z trouby a snědí je ještě teplé.
Jiřina Velebilová, Dobříš

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 1 lžička sůl
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička kopr
  • 100 g máslo
  • 100 g sádlo
  • na potření bílek
  • na ozdobu kopr
  • 1 kostka droždí
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ve velké zadělávací míse promícháme mouku se solí.Přidáme jedno celé vejce, jeden žloutek, lžičku kopru, rozpuštěné máslo a sádlo. Rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Začneme propracovávat těsto. Potřebujeme k tomu vlažnou vodu, kterou přiléváme, dokud není těsto vláčné.
  2. krok2 Hladké vypracované těsto necháme kynout na teplém místě alespoň 2–3 hodiny. Hotové je přendáme na pomoučený vál a tvarujeme z něj bulky (houstičky). Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.
  3. Těsně před pečením pomažeme rozšlehaným bílkem. Bulky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–25 minut, dokud pečivo nezezlátne.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rychlá svačinka

Rychlá svačinka

Čínské zelí máme v salátech rádi. Aneta Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /11.02.17
Panini po česku

Panini po česku

Hodí se jako chutná večeře, či občerstvení pro hosty. Dá se jíst i studené, ale ...

Za pár korun /03.05.12
Pivní chléb se salámem

Pivní chléb se salámem

Chlebík, který můžeš jíst samotný, a stejně se budeš olizovat. Nejlepší je ...
Za pár korun /31.05.10
Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘

Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘

Tvaroh používám zásadně nízkotučný.
Petra Temiaková, Praha
Za pár korun /27.12.11
Papriky se zelím

Papriky se zelím

Jíme je s chlebem nebo jako přílohu.

Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Za pár korun /21.10.15
Chorošovec na cibuli

Chorošovec na cibuli

Pozor, jídla z chorošovce nesmíš zapíjet alkoholem, a to ani pivem.

Hana Kupková, ...

Za pár korun /01.03.13
 

Nejnovější

Linecký koláč s cuketou

Linecký koláč s cuketou

Sušená rajčata jsou v něm důležitá. Anna Šušláková, Most
Škola vaření /28.02.17
Muffiny s nivou

Muffiny s nivou

Můžeš podle chuti přidat i další suroviny.

Vlaďka Suková, Kolín

Škola vaření /28.02.17
Německé spekulatius

Německé spekulatius

Právě díky koření jsou tak dobré.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Všehochuť /28.02.17
Francouzský koláč s pórkem

Francouzský koláč s pórkem

Je dobrý jak teplý, tak studený.

Kristýna Hrabětová, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /28.02.17
Holandský sýrový koláč

Holandský sýrový koláč

Rychlá večeře nebo pohoštění.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /28.02.17
Ovesné sušenky se sezamem

Ovesné sušenky se sezamem

Můj přítel se po nich může utlouct.

Dominika Caisová, Zlín

Zdravě a chutně /27.02.17
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama