Reklama
Pečené koprové bulky
Fotogalerie:

Pečené koprové bulky

Jiřina Velebilová

Dobříš
Domácí housky moje rodina zbožňuje. Peču je nejčastěji v sobotu, ale do neděle nikdy nevydrží. Vrhnou se na ně totiž hned po vytažení z trouby a snědí je ještě teplé.
Jiřina Velebilová, Dobříš

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 1 lžička sůl
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička kopr
  • 100 g máslo
  • 100 g sádlo
  • na potření bílek
  • na ozdobu kopr
  • 1 kostka droždí
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ve velké zadělávací míse promícháme mouku se solí.Přidáme jedno celé vejce, jeden žloutek, lžičku kopru, rozpuštěné máslo a sádlo. Rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Začneme propracovávat těsto. Potřebujeme k tomu vlažnou vodu, kterou přiléváme, dokud není těsto vláčné.
  2. krok2 Hladké vypracované těsto necháme kynout na teplém místě alespoň 2–3 hodiny. Hotové je přendáme na pomoučený vál a tvarujeme z něj bulky (houstičky). Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.
  3. Těsně před pečením pomažeme rozšlehaným bílkem. Bulky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–25 minut, dokud pečivo nezezlátne.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ředkvičkový salát na česnekovém toastu

Ředkvičkový salát na česnekovém toastu

Máme sice poměrně malou zahradu, ale na ředkvičky se tam místo vždycky najde. Sázím ...
Za pár korun /13.04.13
Sójový guláš

Sójový guláš

Chutný pokrm snadno připravíš i bez masa.
Jaroslav Čižinský, Žďár nad ...
Za pár korun /09.11.09
Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Je vydatná a chlapi ji mají rádi.

Marta Svozilová, Kroměříž

Za pár korun /17.11.14
Farmářské fazole

Farmářské fazole

Tento recept je rychlý a velmi chutný‚ můj manžel ho vždy rád uvítá jako ...
Za pár korun /15.07.12
Papriky se zelím

Papriky se zelím

Jíme je s chlebem nebo jako přílohu.

Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Za pár korun /21.10.15
Šunková rolka trochu jinak

Šunková rolka trochu jinak

Báječné spojení šunky a banánu.
Za pár korun /05.04.12
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama