Ingredience
- 500 g mouka hladká
- 1 lžička sůl
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 lžička kopr
- 100 g máslo
- 100 g sádlo
- na potření bílek
- na ozdobu kopr
- 1 kostka droždí
- 100 ml mléko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ve velké zadělávací míse promícháme mouku se solí.Přidáme jedno celé vejce, jeden žloutek, lžičku kopru, rozpuštěné máslo a sádlo. Rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Začneme propracovávat těsto. Potřebujeme k tomu vlažnou vodu, kterou přiléváme, dokud není těsto vláčné.
-
Hladké vypracované těsto necháme kynout na teplém místě alespoň 2–3 hodiny. Hotové je přendáme na pomoučený vál a tvarujeme z něj bulky (houstičky). Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.
-
Těsně před pečením pomažeme rozšlehaným bílkem. Bulky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–25 minut, dokud pečivo nezezlátne.