Reklama
Pečené brambory se slaninou, žampiony a nivou
Fotogalerie:

Pečené brambory se slaninou, žampiony a nivou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Náplň vždy vymýšlím podle toho, co mám zrovna v lednici. Dá se použít skoro vše.

Petra Geletičová, Smidary

Ingredience

  • 5 větších brambor
  • podle potřeby pepř a sůl
  • 100 g krájené slaniny
  • podle potřeby olej
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 150 g žampionů
  • 100 g nivy

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce povaříme asi 15 minut v osolené vodě do poloměkka. Slaninu nakrájíme na drobné kousky. Opečeme ji na pánvi s olejem, pak k ní přidáme nasekaný rozmarýn.

  2. Po chvilce přisypeme pokrájené houby a 5 minut restujeme.

  3. Na plech s pečicím papírem dáme brambory, které si rozpůlíme a poklademe slaninovou směsí, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 20 minut. Pak posypeme sýrem a dopékáme dalších 5 minut. Podáváme jako přílohu nebo jako hlavní chod.

Tip redakce

Brambory se před zapékáním nemusí vařit. Je možné je pouze umýt, osušit, zabalit do alobalu a dát péct do trouby. Předtím je ještě dobré každý kousek na několika místech propíchat vidličkou, aby se propekly všude stejně, a potřít olejem. Do alobalu můžeme přidat i snítku oblíbené bylinky.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Spätzle (špecle)

Spätzle (špecle)

Tento recept jsem se naučila v Německu. Jana Zatloukalová, Rokytnice
Za pár korun /09.11.09
Celerová polévka se zázvorem

Celerová polévka se zázvorem

Je vhodná i proti chřipce a nachlazení.

Hana Kupková, Ostrava

Za pár korun /16.10.14
Gnocchi s červeným zelím a čubricou

Gnocchi s červeným zelím a čubricou

Jednoduché, rychlé a levné. Červená řepa jídlo krásně rozzáří.

Andrea Hochová, ...

Za pár korun /02.09.12
Špenátové těstoviny s rajčatovou omáčkou

Špenátové těstoviny s rajčatovou omáčkou

Po usušení je uskladníme nebo hned uvaříme.

Markéta Musilová, Koryčany

Za pár korun /08.09.16
Plněné papriky za studena

Plněné papriky za studena

Tento recept je u nás doma velmi oblíbený, je to neobvyklé pohoštění pro přátele.

Eva...

Za pár korun /12.04.12
Houbová směs

Houbová směs

Používáme je jako zajímavou přílohu.

Anna Opavská, Skotnice

Za pár korun /13.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu