Reklama
Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou
Fotogalerie:

Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Lucie Hájková

Olomouc
Zachutnaly nám ve vegetariánském baru.
Lucie Hájková, Olomouc

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 200 g niva
  • dle potřeby koření grilovací
  • olej na potření
  • zelenina na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce očistíme, pokrájíme na čtvrtky a uvaříme do poloměkka – tak, aby se už daly propíchnout.
  2. Brambory slijeme a rozprostřeme na olejem pomaštěném plechu. Zlehka posypeme grilovacím kořením a dáme péct do trouby.
  3. Pečeme asi 5–10 minut při 200 °C. Pak je posypeme rozdrobenou nivou. Stlačíme je k sobě, aby sýr zůstal na bramborách a nepropadal na plech. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme tak dlouho, dokud se sýr na povrchu nerozteče.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pečená jablka

Pečená jablka

Zdravá svačina.  Lída Guková, Pacov 
Za pár korun /28.02.12
Tvarůžky v bramboráku

Tvarůžky v bramboráku

Sýr se do bramboráků krásně zapeče.

Zbyněk Moravec, Dobříš

Za pár korun /30.08.15
Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Recept mám po své babičce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /24.08.15
Kokosové muffiny s vůní citronu

Kokosové muffiny s vůní citronu

Hodí se jako pohoštění nebo jako méně obvyklá, ale o to zajímavější snídaně.

...

Za pár korun /07.09.16
Vejce Benedict

Vejce Benedict

Tuto specialitu připravujeme během praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu.
Za pár korun /16.02.12
Jahodovo-jablečný kompot

Jahodovo-jablečný kompot

Jahody patří k mému nejoblíbenějšímu ovoci, a proto jsem moc ráda, když po ...
Za pár korun /12.12.08
 

Nejnovější

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle. Pavlína Matějková, ...
Za pár korun /24.04.17
Orlovský grenadýr

Orlovský grenadýr

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /24.04.17
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
Těstoviny s kuřecím

Těstoviny s kuřecím

Když zbude pečené kuře, dá se krásně zužitkovat.

Lucie Kalmusová, Ostrava

...
Vaříme express /24.04.17
Orecchiette s restovanou zeleninou

Orecchiette s restovanou zeleninou

Něco na způsob báječného těstovinového salátu, jen v tepelné úpravě.

...

Zdravě a chutně /24.04.17
Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

Nejchutnější jsou tagliatelle, ale měla jsem jen široké nudle s kurkumou – a taky ...

Všehochuť /24.04.17
Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...

Škola vaření /23.04.17
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
Skleněné nudle se špenátem

Skleněné nudle se špenátem

Jídla inspirovaná čínskou kuchyní u nás patří k nejoblíbenějším.

Eva ...

Vaříme express /23.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama