Reklama
Reklama
Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou
Fotogalerie:

Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Lucie Hájková

Olomouc
Zachutnaly nám ve vegetariánském baru.
Lucie Hájková, Olomouc

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 200 g niva
  • dle potřeby koření grilovací
  • olej na potření
  • zelenina na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce očistíme, pokrájíme na čtvrtky a uvaříme do poloměkka – tak, aby se už daly propíchnout.
  2. Brambory slijeme a rozprostřeme na olejem pomaštěném plechu. Zlehka posypeme grilovacím kořením a dáme péct do trouby.
  3. Pečeme asi 5–10 minut při 200 °C. Pak je posypeme rozdrobenou nivou. Stlačíme je k sobě, aby sýr zůstal na bramborách a nepropadal na plech. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme tak dlouho, dokud se sýr na povrchu nerozteče.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řeřichová pomazánka

Řeřichová pomazánka

Pomazánka s jarní příchutí. Jana Konečná, Zelinkovice
Za pár korun /18.04.13
Ředkvičky smažené v těstíčku

Ředkvičky smažené v těstíčku

Jsou dobré i jen tak na zobání k pivu.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /29.03.15
Kmínové tyčinky

Kmínové tyčinky

Očekáváš návštěvu? Vyzkoušej tenhle recept. Je jednoduchý a výsledek tě překvapí. ...

Za pár korun /20.09.16
Fazolové lusky na smetaně

Fazolové lusky na smetaně

Je to dietní, chutné, levné a rychlé jídlo, které zvládne připravit každý.

Pavlína ...

Za pár korun /05.10.12
Mléčná polévka s jogurtem

Mléčná polévka s jogurtem

Vařím ji podle receptu své tchyně.
Markéta Volfová, Olomouc
Za pár korun /30.03.10
Salát s červenou řepou

Salát s červenou řepou

Dá se jíst samostatně nebo jako příloha.

Dobromila Havlíková, Havlíčkův Brod

Za pár korun /05.12.13
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama