Reklama
Pečená jablka
Fotogalerie:

Pečená jablka

Lída Guková

Pacov

Zdravá svačina. 

Lída Guková, Pacov 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 4 jablka
  • 1 vejce
  • 150g tvaroh
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 skořicový cukr
  • 100g med

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka omyjeme, odkrojíme horní čtvrtinu, a tak získáme vršek – čepičku. Ze spodních částí jablek vykrojíme vnitřky. 

  2. Tvaroh promícháme s vejcem, vanilkovým cukrem a dvěma lžícemi medu. Vnitřky jablek vysypeme skořicovým cukrem a naplníme tvarohovou směsí. Jablka rozložíme na pekáč a pečeme při 170 stupních asi 20 minut. Upečená polijeme medem. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová kolečka

Bramborová kolečka

Je to oblíbená pochoutka našich dětí. Táňa Molendová, Horní Suchá
Za pár korun /19.08.09
Vejce Benedict

Vejce Benedict

Tuto specialitu připravujeme během praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu.
Za pár korun /16.02.12
Hráškovo-sýrová polévka

Hráškovo-sýrová polévka

Hrášek nemusíš loupat, vaří se i s lusky.

Markéta Musilová, Koryčany

Za pár korun /21.02.15
Chlebové bochánky

Chlebové bochánky

Nejsou složité a všem chutnají. Vyzkoušej bochánky i ty!
Kačka Toperczerová

Za pár korun /13.08.08
Sójové rizoto

Sójové rizoto

Rychlý a jednoduchý pokrm i pro začátečníky.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Za pár korun /20.03.14
Pšeničné placky

Pšeničné placky

Jídlo na způsob španělských ptáčků.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /24.05.16
 

Nejnovější

Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy
Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /17.02.18
Bramborové taštičky

Bramborové taštičky

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /17.02.18
Teplá pórková pomazánka

Teplá pórková pomazánka

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /17.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama