Reklama
Pečená jablka
Fotogalerie:

Pečená jablka

Lída Guková

Pacov

Zdravá svačina. 

Lída Guková, Pacov 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 4 jablka
  • 1 vejce
  • 150g tvaroh
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 skořicový cukr
  • 100g med

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka omyjeme, odkrojíme horní čtvrtinu, a tak získáme vršek – čepičku. Ze spodních částí jablek vykrojíme vnitřky. 

  2. Tvaroh promícháme s vejcem, vanilkovým cukrem a dvěma lžícemi medu. Vnitřky jablek vysypeme skořicovým cukrem a naplníme tvarohovou směsí. Jablka rozložíme na pekáč a pečeme při 170 stupních asi 20 minut. Upečená polijeme medem. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Citronovo - smetanové těstoviny

Citronovo - smetanové těstoviny

Citron propůjčí smetanové omáčce ten správný šmrnc! Nikola Gargalíková, Liberec
Za pár korun /07.10.14
Zelné placky

Zelné placky

Se sklenicí piva nemají chybu.

Romana Cílková, Pardubice

Za pár korun /07.02.16
Dědovo překvapení s klobásou

Dědovo překvapení s klobásou

Jsou to ‚‚po chlapsku‘‘ vylepšené placky.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /12.03.16
Masový koláč s cibulkou

Masový koláč s cibulkou

Je to ideální recept na využití různých zbytků.

Barbora Vávrová, Břestek

Za pár korun /23.07.14
Pečená hruška s ořechy

Pečená hruška s ořechy

Chce to řecký jogurt.

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /09.11.18
Pochoutková pomazánka

Pochoutková pomazánka

Zatím ji všichni naši hosté velmi chválili.
Irena Hofreiterová, Praha
Za pár korun /13.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu