Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírované hrušky s medovými ořechy a zakysanou smetanou

Pošírované hrušky s medovými ořechy a zakysanou smetanou

4.8/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1715 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 209 g
Tuky 86 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobyčejně efektní, přitom snadný dezert, který si můžete bez výčitek dopřát i po vydatnějším obědě. Skvělý je teplý i vychlazený, takže jej můžete připravit pohodlně dopředu.

Suroviny

Na hrušky
pevné
šťáva vymačkaná
skořice 1 svitek
badyán 3 hvězdičky
kardamom 5 tobolek
ibišek 1,5 PL
ibiškový květ (karkade)
jablečný džus 475 ml
kůra z půlky pomeranče, v širších pruzích
k podávání
jemný, k podávání
Na ořechy
med 60 ml
pekanové ořechy 100 g
lze nahradit vlašskými

Postup

1

Hrušky oloupejte (stopku můžete ponechat), přepulte, vyjměte jádřince a důkladně je pokapejte citronovou šťávou, aby nehnědly.

2

Do mělčího hrnce, kam se hrušky tak akorát vejdou, vložte všechny ostatní ingredience kromě zakysané smetany a cukru.

3

Hrušky vložte v jedné vrstvě do hrnce řezem dolů. Vařte odkryté na mírném ohni asi 20 minut nebo podle typu hrušky. Hrušky by měly být měkké, ale stále pevné, aby se nerozpadaly. V polovině vaření je otočte.

4

Hotové hrušky vyjměte a dejte stranou. Zesilte oheň, přidejte cukr a nechte tekutinu zredukovat, aby zhoustla na sirup.

5

Mezitím připravte ořechy. V rendlíčku rozpusťte máslo a přidejte med. Vsypte ořechy, míchejte a vařte 5 minut, aby se ořechy obalily v medu. Pak vlijte na nepřilnavou podložku nebo plech vyložený pečicím papírem a jemně ořechy oddělte od sebe. Nechte zchladnout.

6

Zakysanou smetanu rozmíchejte s tvarohem dohladka a rozdělte ji na talíře. Na směs položte vždy polovinu hrušky řezem nahoru, vše pokapejte sirupem a přidejte medové ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč