Pažitku vmícháme až nakonec, aby se nezničily vitaminy.
Marie Ospalíková, Kroměříž
Ingredience
- 2-4 ks vejce
- 5 ks brambory
- 500 ml mléko
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 zakysaná smetana
- 1 citron
- 1 svazek pažitka
- trocha soli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dáme vařit vejce na 10 minut. Pak vypneme sporák, vejce odstavíme a necháme v horké vodě dojít. Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody.
-
Polovinu mléka přivedeme k varu. Když začne vřít, vmícháme hladkou mouku rozšlehanou ve zbylém mléce a zakysanou smetanu.
-
Omáčku povaříme, podle chuti osolíme. Přidáme nakrájenou pažitku a dochutíme citronovou šťávou. Servírujeme s bramborami a vejci.