Reklama
Ovocný ledový punč
Fotogalerie:
 

Ovocný ledový punč

Katka Holečková

Lovosice
Nejen dobré jídlo je důležitou součástí povedené oslavy, ale základem je i správný výběr nápojů. Určitě u všech zaboduješ tak jako já, když hosty osvěžíš nápojem vlastní výroby. Tento punč vznikl tak trochu jako experiment, ale můžu se pochlubit, že měl velký úspěch. Ráda se s tebou podělím o tajemsví jeho vzniku.
Katka Holečková, Lovosice

Ingredience

  • Suroviny
  • led
  • 1 jablka
  • 1 pomeranč
  • 2 mandarinka
  • 1 citrón
  • 2 sáčky čaj ovocný (třešeň)
  • 4 kostky cukr krupice
  • 50 g víno hroznové
  • Koření
  • 4 hřebíček
  • 1 skořice celá
  • trochu badyán
  • Varianta s alkoholem
  • rum nebo punč
  • máta na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ovoce nejprve důkladně opláchneme. Pomeranče a mandarinky zbavíme kůry.Všechno ovoce pak krájíme na stejné dílky.
  2. krok2 V konvici zalijeme čajové sáčky vroucí vodou, přidáme koření, šťávu z citronu a cukr. Necháme louhovat 10 minut, poté odstraníme sáčky i koření. Necháme vychladnout.
  3. krok3 Studený čaj smícháme s kompotovými třešněmi i se šťávou a nakrájeným ovocem. Pokud nebudete podávat nápoj dětem, můžete přidat i špetku pravého punče nebo rumu. Na závěr přidejte led.
  4. krok4 Podáváme ozdobené plátkem citronu a čerstvé máty.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí křídla v pikantní medové omáčce

Kuřecí křídla v pikantní medové omáčce

Tuto pochoutku je výborné zapít pivem. Gabriela Zettlová, Jindřichův Hradec
Za pár korun /29.08.14
Bramborové kuličky

Bramborové kuličky

Rychlé a levné jídlo.
Libor Jirka, Plzeň
Za pár korun /15.12.08
Dršťková polévka z kotrče

Dršťková polévka z kotrče

Roste nejčastěji u kořenů borovic.

Larysa Muchynská, Kutná Hora

Za pár korun /15.03.13
Pirožky

Pirožky

Podáváme je polité máslem nebo opečené na pánvi se sklenicí mléka.

Edita Ryšavá, ...

Za pár korun /05.06.15
Jablečné hrudky

Jablečné hrudky

Šťavnaté a přitom hezky křupavé.

Petra Krásová, Zlín

Za pár korun /02.11.17
Zapékaná vejce s kopřivami

Zapékaná vejce s kopřivami

Je to taková jarní vitaminová bomba.

Markéta Závadová, Tábor

Za pár korun /08.03.17
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama