Reklama
Ovocný ledový punč
Fotogalerie:
 

Ovocný ledový punč

Katka Holečková

Lovosice
Nejen dobré jídlo je důležitou součástí povedené oslavy, ale základem je i správný výběr nápojů. Určitě u všech zaboduješ tak jako já, když hosty osvěžíš nápojem vlastní výroby. Tento punč vznikl tak trochu jako experiment, ale můžu se pochlubit, že měl velký úspěch. Ráda se s tebou podělím o tajemsví jeho vzniku.
Katka Holečková, Lovosice

Ingredience

  • Suroviny
  • led
  • 1 jablka
  • 1 pomeranč
  • 2 mandarinka
  • 1 citrón
  • 2 sáčky čaj ovocný (třešeň)
  • 4 kostky cukr krupice
  • 50 g víno hroznové
  • Koření
  • 4 hřebíček
  • 1 skořice celá
  • trochu badyán
  • Varianta s alkoholem
  • rum nebo punč
  • máta na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ovoce nejprve důkladně opláchneme. Pomeranče a mandarinky zbavíme kůry.Všechno ovoce pak krájíme na stejné dílky.
  2. krok2 V konvici zalijeme čajové sáčky vroucí vodou, přidáme koření, šťávu z citronu a cukr. Necháme louhovat 10 minut, poté odstraníme sáčky i koření. Necháme vychladnout.
  3. krok3 Studený čaj smícháme s kompotovými třešněmi i se šťávou a nakrájeným ovocem. Pokud nebudete podávat nápoj dětem, můžete přidat i špetku pravého punče nebo rumu. Na závěr přidejte led.
  4. krok4 Podáváme ozdobené plátkem citronu a čerstvé máty.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnové řízečky

Kedlubnové řízečky

Máš-li ráda zeleninu, určitě si smlsneš. Masožroutům přibal ke kedlubně plátek ...
Za pár korun /30.04.14
Brambory s lučinou

Brambory s lučinou

Místo špenátu můžeš dát jinou zeleninu.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /28.04.15
Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou

Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou

Jíme ji hlavně v zimě, je sytá a zahřeje. Máš-li ráda ostré, můžeš ji ...
Za pár korun /26.03.10
Roklosmes

Roklosmes

 Vyzkoušej dobrou a hlavně levnou večeři.

Milan Machurka, Praha

Za pár korun /28.02.12
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Pirožky

Pirožky

Podáváme je polité máslem nebo opečené na pánvi se sklenicí mléka.

Edita Ryšavá, ...

Za pár korun /05.06.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu