Reklama
Ovocný ledový punč
Fotogalerie:
 

Ovocný ledový punč

Katka Holečková

Lovosice
Nejen dobré jídlo je důležitou součástí povedené oslavy, ale základem je i správný výběr nápojů. Určitě u všech zaboduješ tak jako já, když hosty osvěžíš nápojem vlastní výroby. Tento punč vznikl tak trochu jako experiment, ale můžu se pochlubit, že měl velký úspěch. Ráda se s tebou podělím o tajemsví jeho vzniku.
Katka Holečková, Lovosice

Ingredience

  • Suroviny
  • led
  • 1 jablka
  • 1 pomeranč
  • 2 mandarinka
  • 1 citrón
  • 2 sáčky čaj ovocný (třešeň)
  • 4 kostky cukr krupice
  • 50 g víno hroznové
  • Koření
  • 4 hřebíček
  • 1 skořice celá
  • trochu badyán
  • Varianta s alkoholem
  • rum nebo punč
  • máta na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ovoce nejprve důkladně opláchneme. Pomeranče a mandarinky zbavíme kůry.Všechno ovoce pak krájíme na stejné dílky.
  2. krok2 V konvici zalijeme čajové sáčky vroucí vodou, přidáme koření, šťávu z citronu a cukr. Necháme louhovat 10 minut, poté odstraníme sáčky i koření. Necháme vychladnout.
  3. krok3 Studený čaj smícháme s kompotovými třešněmi i se šťávou a nakrájeným ovocem. Pokud nebudete podávat nápoj dětem, můžete přidat i špetku pravého punče nebo rumu. Na závěr přidejte led.
  4. krok4 Podáváme ozdobené plátkem citronu a čerstvé máty.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená křídla a brambory

Zapečená křídla a brambory

Za pár korun velká dobrota. Jana Remková, Orlová
Za pár korun /16.09.13
Brambory s pórkem

Brambory s pórkem

Pokud nevíte, co s přemrzlými bramborami, taky je můžete použít, v tomto receptu se to ...

Za pár korun /19.05.12
Sýrová  se špenátem a mrkví

Sýrová se špenátem a mrkví

Na této pikantní zeleninové polévce si vždy rád pošmáknu.
Vojtěch Miláček, ...
Za pár korun /25.03.10
Placičky gothajky

Placičky gothajky

Nějakou tu uzeninu mám doma vždy.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /29.07.15
Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Hodí se k ní toasty nebo opečené bílé pečivo.

Jana Považanová, Bratislava

Za pár korun /08.09.16
Rychlovka z kuřecích jater

Rychlovka z kuřecích jater

Nejlepší přílohou je dušená rýže.

Květa Chlumecká, Vysoké Mýto

Za pár korun /18.07.14
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama