Ingredience
- Suroviny
- led
- 1 jablka
- 1 pomeranč
- 2 mandarinka
- 1 citrón
- 2 sáčky čaj ovocný (třešeň)
- 4 kostky cukr krupice
- 50 g víno hroznové
- Koření
- 4 hřebíček
- 1 skořice celá
- trochu badyán
- Varianta s alkoholem
- rum nebo punč
- máta na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ovoce nejprve důkladně opláchneme. Pomeranče a mandarinky zbavíme kůry.Všechno ovoce pak krájíme na stejné dílky.
-
V konvici zalijeme čajové sáčky vroucí vodou, přidáme koření, šťávu z citronu a cukr. Necháme louhovat 10 minut, poté odstraníme sáčky i koření. Necháme vychladnout.
-
Studený čaj smícháme s kompotovými třešněmi i se šťávou a nakrájeným ovocem. Pokud nebudete podávat nápoj dětem, můžete přidat i špetku pravého punče nebo rumu. Na závěr přidejte led.
-
Podáváme ozdobené plátkem citronu a čerstvé máty.