Reklama
Osvěžující ledový čaj
Fotogalerie:

Osvěžující ledový čaj

Nikol Petrů
Nikol Petrů
okr. olomouc
Co lepšího si připravit v horkých dnech než domácí ice tea...

Ingredience

  • 4 sáčky černý čaj
  • 3 pomeranče
  • 2 citrony
  • 1 lžíce hnědý cukr
  • dle potřeby mátové lístky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Ve velké čajové konvici připravíme čaj asi z 1,5l vody. Po vyjmutí sáčků přidáme tmavý cukr a mátu, zamícháme a počkáme, dokud se cukr nerozpustí. Čaj necháme vychladit.
  2. Mezitím vymačkáme šťávu ze 2 citronů a 2 pomerančů. Jakmile je čaj vychlazený, přilijeme do něj připravenou šťávu.

  3. Zbylý pomeranč nakrájíme na plátky, dáme do sklenic a přidáme led. Nakonec přilijeme čaj a můžeme podávat.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plameny

Plameny

Záleží na každém, jak moc pálivé to bude chtít. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /18.09.13
Provensálské bagety

Provensálské bagety

Dají se jíst samotné, ale já je mám nejraději s balkánským sýrem nakrájeným na ...

Za pár korun /28.02.12
Bramborová roláda

Bramborová roláda

Tuto lahodnou roládu si děláváme k obědu, je lehoučká, dietní i dobroučká. ...
Za pár korun /02.08.13
Bramborák z tvrdého chleba

Bramborák z tvrdého chleba

Nemám ráda, když se vyhazují zbytky.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Za pár korun /19.01.17
Bramborák s hlívou

Bramborák s hlívou

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /25.01.19
Citronovo - smetanové těstoviny

Citronovo - smetanové těstoviny

Citron propůjčí smetanové omáčce ten správný šmrnc!

Nikola Gargalíková, Liberec

Za pár korun /07.10.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu