Reklama
Osvěžující ledový čaj
Fotogalerie:

Osvěžující ledový čaj

Nikol Petrů
Nikol Petrů
okr. olomouc
Co lepšího si připravit v horkých dnech než domácí ice tea...

Ingredience

  • 4 sáčky černý čaj
  • 3 pomeranče
  • 2 citrony
  • 1 lžíce hnědý cukr
  • dle potřeby mátové lístky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Ve velké čajové konvici připravíme čaj asi z 1,5l vody. Po vyjmutí sáčků přidáme tmavý cukr a mátu, zamícháme a počkáme, dokud se cukr nerozpustí. Čaj necháme vychladit.
  2. Mezitím vymačkáme šťávu ze 2 citronů a 2 pomerančů. Jakmile je čaj vychlazený, přilijeme do něj připravenou šťávu.

  3. Zbylý pomeranč nakrájíme na plátky, dáme do sklenic a přidáme led. Nakonec přilijeme čaj a můžeme podávat.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pšeničné placky

Pšeničné placky

Jídlo na způsob španělských ptáčků. Alena Páclová, Náchod
Za pár korun /24.05.16
Vdolky se slaninou  a sýrem

Vdolky se slaninou a sýrem

Slané vdolky se hodí k pivu či vínu.
Lucie Kudrová, Varnsdorf
Za pár korun /10.09.10
Těstoviny se zeleninou

Těstoviny se zeleninou

Rychlá večeře snadná i pro začátečníka.
Lenka Niezgodová,Ostrava
Za pár korun /08.01.09
Plněná vejce s kukuřicí

Plněná vejce s kukuřicí

Můžeš je dochutit špetkou chilli.

Karolína Kadlecová, Vyškov

Za pár korun /03.02.14
Šátečky plněné špenátem a šunkou

Šátečky plněné špenátem a šunkou

Šátečky se hodí jako rychlé řešení pro nečekanou návštěvu a jsou výborné.

Jana ...

Za pár korun /21.02.13
Ovocné tiramisu

Ovocné tiramisu

Velmi jednoduchý a dobrý dezert.

Libuše Vichrová, Deštná

Za pár korun /10.06.16
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama