Rychlá a skvělá pomazánka jen tak k večeři nebo i na chlebíčky pro hosty.
Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté
Ingredience
- 1 cibule
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce hořčice
- špetka pálivé papriky
- 400 g měkkého salámu
- 100 g nakládané kapie
- 100 g majonézy
- 200 g čerstvého sýra
- podle potřeby sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pokrájenou cibuli orestujeme na oleji. Přidáme kečup, hořčici a podle chuti mletou pálivou papriku. Krátce povaříme a necháme vychladnout.
-
Měkký salám umeleme a smícháme s vychladlou směsí a nadrobno nakrájenou kapií. Přidáme majonézu a čerstvý sýr, vše promícháme a dle chuti osolíme.
-
Pomazánku necháme rozležet v chladu, nejlépe do druhého dne, aby se chutě prolnuly.