Reklama
Orlovský grenadýr
Fotogalerie:

Orlovský grenadýr

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 150 g hrubé mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • podle chuti sůl
  • 1 vejce
  • 150-200 g těstovin
  • 1 větší cibule
  • 50 g pikantního salámu
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 lžička sladké papriky

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme polohrubou a hrubou mouku. Osolíme a přidáme vejce a tolik vody,
    abychom umíchali husté těsto.

  2. Těsto protlačíme do vroucí vody přes haluškovač. Jakmile nočky vyplavou, scedíme je
    a propláchneme teplou vodou.

  3. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny. Cibuli nakrájíme a osmažíme a přidáme
    nakrájený salám. Ke konci přidáme sladkou papriku. Uvařené těstoviny a nočky promícháme
    se směsí a v pekáčku zapékáme 15 minut v troubě.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polská okurková polévka

Polská okurková polévka

Je trochu neobvyklá, ale chutnala nám. Lucie Mráčková, Rožnov po Radhoštěm
Za pár korun /28.08.16
Pomazánka z cukety

Pomazánka z cukety

Ochutnej netradiční dobrotu z cukety.
Jiřina Valachová, Borovany
Za pár korun /13.12.09
Čertovská jatýrka

Čertovská jatýrka

Tento recept je dobrý, nenáročný na přípravu a všichni kdo mají rádi játru si ...

Za pár korun /12.03.13
Piškotová nepečená roláda

Piškotová nepečená roláda

Léty vyzkoušená, rychlá a velice dobrá. 

Simona Karásková, Bítovánky 

...
Za pár korun /23.02.12
Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Můžeš ji posypat osmaženou houskou.

Sylvie Jašková, Poděbrady

Za pár korun /08.07.15
Hermelín ve slanině

Hermelín ve slanině

Slanina se krásně opeče a dodá sýru nezaměnitelnou chuť.

Erika Kolínská, Jihlava

Za pár korun /28.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu