V létě jsou okurky levné, zavařování se vyplatí.
Dalibor Marounek, Roudnice
Ingredience
- 2,5 kg okurek
- 6 velkých cibulí
- Nálev:
- 1,5 l vody
- 40 ml octa
- 200 g cukru
- 1 lžička pepře
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička karí
- 1 lžička soli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Okurky a cibuli pokrájíme na kostičky, posypeme solí a necháme 2 hodiny odležet v míse.
-
Uvaříme lák z výše uvedených surovin. Okurky spolu s pokrájenou cibulí naplníme do skleniček a zalijeme horkým lákem. Sterilujeme 10 minut.
Tip redakce
Výborná příloha k masitým pokrmům, pikantní chuti, která nám sterilovaná vydrží celý rok.