Ingredience
- 2 lžíce olej olivový
- 2 okurka
- 4 stroužky česnek
- 9 brambory
- pepř
- sůl
- 300 g žervé
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory, nejlépe nové, očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme je vařit jako brambory na loupačku. Zatím si připravíme okurkový česnekový krém. Okurky pokrájíme, podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme semena. Takto připravené půlky nastrouháme na jemném struhadle. Strouhané okurky osolíme a necháme 10 minut stát, aby pustily vodu. Žervé rozmícháme v misce a přidáme prolisovaný česnek. Z okurek slijeme přebytečnou vodu a společně s olejem ji vmícháme do žervé.
-
Celou směs vyšleháme, opepříme a je-li třeba, ještě dosolíme. Okurkový krém dáme vychladit. Uvařené brambory rozčtvrtíme a poléváme okurkovým krémem.