Reklama
Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku
Fotogalerie:

Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Stává se mi, že nemám náladu na žádné komplikované vaření a přitom bych si dala něco dobrého a vydatného. Jedním z jídel, která v takovém případě vařívám, jsou brambory na loupačku. S okurkovým krémem jsou super.
Růžena Janečková, Karlovy Vary

Ingredience

  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 okurka
  • 4 stroužky česnek
  • 9 brambory
  • pepř
  • sůl
  • 300 g žervé

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

32 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brambory, nejlépe nové,  očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme je vařit jako brambory na loupačku. Zatím si připravíme okurkový česnekový krém. Okurky pokrájíme, podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme semena. Takto připravené půlky nastrouháme na jemném struhadle. Strouhané okurky osolíme a necháme 10 minut stát, aby pustily vodu. Žervé rozmícháme v misce a přidáme prolisovaný česnek. Z okurek slijeme přebytečnou vodu a společně s olejem ji vmícháme do žervé.
  2. Celou směs vyšleháme, opepříme  a je-li třeba, ještě dosolíme. Okurkový krém dáme vychladit. Uvařené brambory rozčtvrtíme a poléváme okurkovým krémem.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Květákové krokety

Květákové krokety

Do krokety můžeš dát kostičku uzeného sýra nebo nivy. Radka Vobecká, Roudnice nad ...
Za pár korun /22.08.13
Vajíčková pomazánka se zeleninou

Vajíčková pomazánka se zeleninou

Trochu jiná varianta vajíčkové pomazánky.
Za pár korun /04.03.13
Provensálské bagety

Provensálské bagety

Dají se jíst samotné, ale já je mám nejraději s balkánským sýrem nakrájeným na ...

Za pár korun /28.02.12
Zapečená rajčata s vejcem

Zapečená rajčata s vejcem

Můžeš je posypat petrželkou nebo pažitkou. 

Miroslava Krátká, Plzeň

Za pár korun /01.09.16
Polévka s knedlíčky z nivy

Polévka s knedlíčky z nivy

Receptů na polévky mám spousty.

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Za pár korun /18.11.16
Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

K obědu nemusí být vždycky maso.
Vendula Dandová, Žihobce
Za pár korun /09.11.10
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama