Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku
Fotogalerie:

Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Stává se mi, že nemám náladu na žádné komplikované vaření a přitom bych si dala něco dobrého a vydatného. Jedním z jídel, která v takovém případě vařívám, jsou brambory na loupačku. S okurkovým krémem jsou super.
Růžena Janečková, Karlovy Vary

Ingredience

  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 okurka
  • 4 stroužky česnek
  • 9 brambory
  • pepř
  • sůl
  • 300 g žervé

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

32 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brambory, nejlépe nové,  očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme je vařit jako brambory na loupačku. Zatím si připravíme okurkový česnekový krém. Okurky pokrájíme, podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme semena. Takto připravené půlky nastrouháme na jemném struhadle. Strouhané okurky osolíme a necháme 10 minut stát, aby pustily vodu. Žervé rozmícháme v misce a přidáme prolisovaný česnek. Z okurek slijeme přebytečnou vodu a společně s olejem ji vmícháme do žervé.
  2. Celou směs vyšleháme, opepříme  a je-li třeba, ještě dosolíme. Okurkový krém dáme vychladit. Uvařené brambory rozčtvrtíme a poléváme okurkovým krémem.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lívance  z kefíru

Lívance z kefíru

Tyhle nemusíš dávat kynout. Anna Vovosná, Balohrádek
Za pár korun /05.05.11
Domácí langoše

Domácí langoše

Teplá večeře ze surovin, které bývají po ruce.
Alena Stibanová, Skorkov
Za pár korun /06.03.09
Král košťálovin

Král košťálovin

V zapékacích miskách vypadá skvěle.
Lenka Němcová, Příkazy
Za pár korun /18.08.09
Rizoto z krabích tyčinek

Rizoto z krabích tyčinek

Rychlé, levné a zdravé jídlo k večeři i k obědu.
Martina ...
Za pár korun /19.07.10
Pomazánka z cukety

Pomazánka z cukety

Ochutnej netradiční dobrotu z cukety.
Jiřina Valachová, Borovany
Za pár korun /13.12.09
Vydatná bramboračka

Vydatná bramboračka

Polévka, která mi přijde k chuti hlavně v zimě.
Jana Linhartová, Neratovice
Za pár korun /08.01.09
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama