Reklama
Okurkové jednohubky
Fotogalerie:

Okurkové jednohubky

Lucie Škorpíková

Praha
Rádi si večer u televize na něčem dobrém pochutnáváme. Připravuji lehké zeleninové dobrůtky, které zasytí a nemají zbytečné kalorie.
Lucie Škorpíková, Praha

Ingredience

  • 1 okurka
  • 4 rajčata
  • 250 g tvaroh
  • 1 snítka pažitka
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 2 stroužky česnek
  • 2 sýr smetanový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, stejně nakrájíme i opláchnutá a osušená rajčata.
  2. krok2 V misce smícháme tvaroh společně s taveným sýrem a důkladně promícháme tak, aby nevznikly hrudky. Pažitku nasekáme na jemné kousíčky a přimícháme k pomazánce. Ochutíme ji utřeným česnekem, solí a pepřem.
  3. krok3 Jednohubky tvoříme jednoduše tak, že na plátek salátové okurky naneseme vrstvu tvarohové pomazánky, na ni dáme plátek rajčete, který také potřeme pomazánkou. Ozdobíme 1/4 plátku okurky (nebo kouskem naťové cibulky či pažitky). Podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočková polévka

Čočková polévka

Musí být tak hustá, aby v ní stála lžíce. Petra Lišková, Hradec Králové
Za pár korun /13.02.16
Vývar z krůtích krků

Vývar z krůtích krků

Mám ho ze všech vývarů nejradši. Je silný a opravdu chutný.
Marcela Voláková, ...
Za pár korun /26.03.10
Bramborový salát

Bramborový salát

Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Pavla Kousalová, Kolín


Za pár korun /11.12.15
Nevšední dezert

Nevšední dezert

Příjemně tě překvapí, jaká je to dobrota.

Alena Mrkousová, Trutnov

Za pár korun /24.06.16
Plněná vaječná omeleta

Plněná vaječná omeleta

Oběd nebo večeře pro vegetariány.
Jana Přibylová, Sezimovo Ústí
Za pár korun /03.02.11
Brambory s tofu

Brambory s tofu

Je to skvělá bezmasá a zdravá večeře.
Mária Maňková, Sučany
Za pár korun /03.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu