Reklama
Reklama
Okurková rajčátka
Fotogalerie:

Okurková rajčátka

Milan Machurka

Praha
Nestihla ti dozrát rajčata? Zkus ta zelená naložit jako okurky. Chutnají skvěle!
Milan Machurka, Praha

Ingredience

  • Suroviny
  • 2 kg rajčata
  • 4 mrkev
  • 2 cibule
  • Nálev
  • 3 l voda
  • 1 lžička sůl
  • 350 g cukr krupice
  • 1 deko
  • 1 l ocet
  • 5 bobkový list
  • 8 kuliček nové koření
  • 5 kuliček pepř celý

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme nálev. Do vody dáme sůl, cukr, deko a všechno koření. Směs přivedeme k varu. Odstavíme ji a přidáme ocet.
  2. Do zavařovacích sklenic naskládáme omytá menší nedozrálá rajčata. Prokládáme je na kolečka nakrájenou očištěnou mrkví a na plátky nakrájenou oloupanou cibulí.
  3. Pak naplněné sklenice zalijeme vychladlým nálevem. Zavíčkujeme je a dáme do trouby sterilovat (přibližně 15–20 minut při 80 °C). Ještě horké sklenice vyjmeme z trouby a dnem vzhůru je položíme na utěrku na stůl. Necháme pomalu vychladnout.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžový kuba s houbami

Rýžový kuba s houbami

Chutná nám víc než ten klasický s kroupami. Jana Šímová, Mariánské Lázně
Za pár korun /27.11.15
Nudle s houbami

Nudle s houbami

Když přijdeme z lesa, oběd máme hotový raz dva.
Pavla Macounová, Český Dub
Za pár korun /25.10.11
Z dýně a česneku

Z dýně a česneku

Je trochu ostřejší.

Blanka Kořínková, Poděbrady

Za pár korun /04.02.17
Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

Tato zelenina, dnes už i u nás naprosto běžná, se dá koupit například ...
Za pár korun /29.03.10
Kedlubnové placičky

Kedlubnové placičky

Zeleninové karbanátky jsem nejdřív dělala z kapusty. Z kedluben jsou ještě ...
Za pár korun /03.04.09
Hrachová kaše s cibulovými kroužky

Hrachová kaše s cibulovými kroužky

Chtěl ji po mně syn po návratu z Ameriky, recept mám z internetu.

...
Za pár korun /12.12.15
 

Nejnovější

Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu Adély Přibylové z Příbrami
Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Hovězí kostky s vejci

Hovězí kostky s vejci

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /25.03.19
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama