Reklama
Okurková rajčátka
Fotogalerie:

Okurková rajčátka

Milan Machurka

Praha
Nestihla ti dozrát rajčata? Zkus ta zelená naložit jako okurky. Chutnají skvěle!
Milan Machurka, Praha

Ingredience

  • Suroviny
  • 2 kg rajčata
  • 4 mrkev
  • 2 cibule
  • Nálev
  • 3 l voda
  • 1 lžička sůl
  • 350 g cukr krupice
  • 1 deko
  • 1 l ocet
  • 5 bobkový list
  • 8 kuliček nové koření
  • 5 kuliček pepř celý

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme nálev. Do vody dáme sůl, cukr, deko a všechno koření. Směs přivedeme k varu. Odstavíme ji a přidáme ocet.
  2. Do zavařovacích sklenic naskládáme omytá menší nedozrálá rajčata. Prokládáme je na kolečka nakrájenou očištěnou mrkví a na plátky nakrájenou oloupanou cibulí.
  3. Pak naplněné sklenice zalijeme vychladlým nálevem. Zavíčkujeme je a dáme do trouby sterilovat (přibližně 15–20 minut při 80 °C). Ještě horké sklenice vyjmeme z trouby a dnem vzhůru je položíme na utěrku na stůl. Necháme pomalu vychladnout.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špekáčky na pivě

Špekáčky na pivě

Raději máme pikantní kečup, dodá jídlu šmrnc. Libuše Vichrová, Deštná
Za pár korun /05.02.16
Pórková polévka

Pórková polévka

Podávám ji s opečenou houstičkou.

Monika Hnízdová, Stará Paka

Za pár korun /19.03.15
Houbová směs

Houbová směs

Používáme je jako zajímavou přílohu.

Anna Opavská, Skotnice

Za pár korun /13.11.15
Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle.

Pavlína Matějková, ...

Za pár korun /24.04.17
Polévka s knedlíčky

Polévka s knedlíčky

Velice zdravá. 

Anna Slavíková, Zašová 

Za pár korun /05.03.12
Kulajda se žampiony

Kulajda se žampiony

Kopr ji krásně provoní, ale musí být čerstvý.

Jiří Tribula, Znojmo

Za pár korun /26.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu