Reklama
Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘
Fotogalerie:

Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘

Petra Temiaková

Praha
Tvaroh používám zásadně nízkotučný.
Petra Temiaková, Praha

Ingredience

  • kousek máslo
  • 500 g jablka
  • 100 g rozinky
  • 5-7 rohlíky
  • 500 g tvaroh
  • 1/2 vanilkový cukr
  • 50-100 ml mléko
  • špetka skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na dno zapékací mísy dáme asi 3 tenké plátky másla. Z omytých jablek odstraníme jádřince a pak je nakrájíme na plátky. V horké vodě opereme rozinky. Rohlíky pokrájíme na kolečka.
  2. Tvaroh smícháme s rozinkami, cukrem a mlékem. Mléko přidáváme postupně, aby tvaroh nebyl moc tekutý. Do zapékací mísy klademe vrstvu rohlíků, jablek a tvarohu, několikrát opakujeme. Zapékáme při 180 °C. Je-li žemlovka moc vlhká, pečeme bez pokličky. Nakonec posypeme skořicí.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové kuličky

Bramborové kuličky

Rychlé a levné jídlo. Libor Jirka, Plzeň
Za pár korun /15.12.08
Polévka líné hospodyně

Polévka líné hospodyně

U nás ji milují hlavně děti, je plná zeleniny.
Kateřina Samková, Poděbrady
Za pár korun /30.03.10
Španělská čočka

Španělská čočka

Je mnohem lepší než ta klasická, nakyselo.

Helena Vebrová, Kolín

Za pár korun /05.02.14
Sýrová omáčka s liškami

Sýrová omáčka s liškami

Jemnou chuť lišek ocení všichni gurmáni.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Za pár korun /29.01.14
Bramborová kapsa plněná s hermelínem

Bramborová kapsa plněná s hermelínem

Výborné jídlo, které se hodí i jako sváteční oběd.
Lucie Hrbková, Sedlčany
Za pár korun /29.03.12
Staročeská česnečka

Staročeská česnečka

Tradiční polévka pro každou příležitost.
Marcela Kaněrová, Náchod
 
...
Za pár korun /28.07.09
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama