Reklama
Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘
Fotogalerie:

Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘

Petra Temiaková

Praha
Tvaroh používám zásadně nízkotučný.
Petra Temiaková, Praha

Ingredience

  • kousek máslo
  • 500 g jablka
  • 100 g rozinky
  • 5-7 rohlíky
  • 500 g tvaroh
  • 1/2 vanilkový cukr
  • 50-100 ml mléko
  • špetka skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na dno zapékací mísy dáme asi 3 tenké plátky másla. Z omytých jablek odstraníme jádřince a pak je nakrájíme na plátky. V horké vodě opereme rozinky. Rohlíky pokrájíme na kolečka.
  2. Tvaroh smícháme s rozinkami, cukrem a mlékem. Mléko přidáváme postupně, aby tvaroh nebyl moc tekutý. Do zapékací mísy klademe vrstvu rohlíků, jablek a tvarohu, několikrát opakujeme. Zapékáme při 180 °C. Je-li žemlovka moc vlhká, pečeme bez pokličky. Nakonec posypeme skořicí.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žloutková polévka

Žloutková polévka

Tato jemná polévka ve mně probouzí vzpomínky na dětství. Jana Dlasková, Hodonín
Za pár korun /25.03.16
Vylepšená hermelínová pomazánka

Vylepšená hermelínová pomazánka

Nejlepší je s domácím chlebem.

Květa Šindelářová, Praha

Za pár korun /02.02.17
Trojúhelníčky s hlívou

Trojúhelníčky s hlívou

Hlíva je zdravější a chutnější než žampiony.

Jana Kokošková, Brno

Za pár korun /27.02.15
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Je levná, rychlá a skvěle chutná.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /19.01.11
Zelný koláč

Zelný koláč

Je to osvědčený a léty vyzkoušený recept.
Pavlína Bulawová, Návsí
Za pár korun /23.12.11
Nudle s houbami

Nudle s houbami

Když přijdeme z lesa, oběd máme hotový raz dva.
Pavla Macounová, Český Dub
Za pár korun /25.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu