Tento recept mi uvařil můj manžel z čerstvě nasbíraných hub a moc jsme si pochutnali.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Ingredience
- 350 g nudle
- 300 g lesní houby
- 30 g máslo
- 1 stroužek česnek
- 125 ml bílé víno
- 125 ml smetana
- 125 ml rajčatový protlak
- 1 lžíce strouhaný parmazán
- petrželka, sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Očištěné a nakrájené houby vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Za stálého míchání opékáme 6-8 minut.
-
Přidáme nasekaný česnek a trošku petrželky. Promícháme a zalijeme suchým bílým vínem a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit. Přidáme rajčatový protlak a smetanu, osolíme a opepříme.
-
Nudle uvaříme al dente (na skus), necháme okapat a smícháme s houbovou směsí.
Přidáme nastouhaný parmezán a podáváme na hlubokých talířích.