Reklama
Nudle s lesními houbami
Fotogalerie:

Nudle s lesními houbami

Vladimíra Machková
Vladimíra Machková
Frýdek-Místek

Tento recept mi uvařil můj manžel z čerstvě nasbíraných hub a moc jsme si pochutnali.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 350 g nudle
  • 300 g lesní houby
  • 30 g máslo
  • 1 stroužek česnek
  • 125 ml bílé víno
  • 125 ml smetana
  • 125 ml rajčatový protlak
  • 1 lžíce strouhaný parmazán
  • petrželka, sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěné a nakrájené houby vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Za stálého míchání opékáme 6-8 minut.

  2. Přidáme nasekaný česnek a trošku petrželky. Promícháme a zalijeme suchým bílým vínem a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit. Přidáme rajčatový protlak a smetanu, osolíme a opepříme.

  3. Nudle uvaříme al dente (na skus), necháme okapat a smícháme s houbovou směsí. 

    Přidáme nastouhaný parmezán a podáváme na hlubokých talířích.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové roládky

Sýrové roládky

Výborná chuťovka k vínečku. Michaela Čejčíková, Rychvald
Za pár korun /12.03.17
Škvarkové pucky

Škvarkové pucky

Pucky se u nás říká sněhovým koulím.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /06.02.16
Tuňákový kuskus

Tuňákový kuskus

Kuskus – marocký lidový pokrm nám učaroval. Oblíbili jsme si ho tak, že naše děti ...
Za pár korun /09.11.08
Domácí langoše

Domácí langoše

Teplá večeře ze surovin, které bývají po ruce.
Alena Stibanová, Skorkov
Za pár korun /06.03.09
Jednoduché lečo

Jednoduché lečo

Když je dobré počasí a cuketám se daří, máme postaráno o spoustu různých ...

Za pár korun /30.07.16
Lupínkový koláč

Lupínkový koláč

Je dobrý jak teplý, tak i studený.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /23.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu