Reklama
Nastavovaná kaše se zelím
Fotogalerie:

Nastavovaná kaše se zelím

Milada Rozehnalová

Šumperk
Staročeské pochoutky mají svůj půvab. Mému manželovi neudělá radost biftek, ale tato kaše.
Milada Rozehnalová, Šumperk

Ingredience

  • 5 brambory
  • 1 hrnek krupky
  • 2 lžíce sádlo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 3 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • 1 sáček zelí kysané
  • 2 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Krupky si připravíme den předem. Řádně je propereme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Takto necháme nejlépe přes noc nabobtnat. 
  2. Vodu slijeme a krupky zalijeme dvěma hrnky čisté vody. Přivedeme k varu, osolíme, přidáme 1 lžíci sádla a za občasného míchání, aby se nepřipálily, je vaříme na nízkém stupni asi 30 minut.
  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a přidáme ke krupkám. 
  4. Společně vaříme ještě asi 20 minut. Když jsou brambory i kroupy měkké, rozmačkáme vše šťouchadlem na kaši. Pokud je příliš tuhá, můžeme ji trochu zředit mlékem. Ochutíme rozdrceným česnekem a majoránkou.
  5. Cibule nakrájíme na tenká půlkolečka, osmahneme na zbylém sádle a zdobíme jimi nastavovanou kaši.
  6. K nastavované kaši se skvěle hodí zelí. Můžeme ho podávat buď kysané syrové, nebo dušené.
     
    TIP: Jestli nemáš problémy s cholesterolem, posypej si kaši lžící teplých škvarků.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Párková polévka

Párková polévka

Chutná mému synkovi, vařím ji často. Jana Šrámčíková, Ostrava
Za pár korun /24.11.08
Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Zachutnaly nám ve vegetariánském baru.
Lucie Hájková, Olomouc
Za pár korun /17.06.12
Květákové růžičky se slaninou a špenátem

Květákové růžičky se slaninou a špenátem

Tato příloha je velmi jednoduchá, levná a hlavně skvěle chutná.

Eva Juráčková, ...

Za pár korun /01.10.14
Sójový guláš

Sójový guláš

Chutný pokrm snadno připravíš i bez masa.
Jaroslav Čižinský, Žďár nad ...
Za pár korun /09.11.09
Rychlé pletýnky

Rychlé pletýnky

Výhodou je, že se nemusí nechat kynout.

Jana Tomášková, Praha

Za pár korun /25.10.13
Bylinkový chleba

Bylinkový chleba

Vlastnoručně upečený chleba vám bude chutnat vždycky lépe než kupovaný.
Lenka ...
Za pár korun /10.09.10
 

Nejnovější

Linecký koláč s cuketou

Linecký koláč s cuketou

Sušená rajčata jsou v něm důležitá. Anna Šušláková, Most
Škola vaření /28.02.17
Muffiny s nivou

Muffiny s nivou

Můžeš podle chuti přidat i další suroviny.

Vlaďka Suková, Kolín

Škola vaření /28.02.17
Německé spekulatius

Německé spekulatius

Právě díky koření jsou tak dobré.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Všehochuť /28.02.17
Francouzský koláč s pórkem

Francouzský koláč s pórkem

Je dobrý jak teplý, tak studený.

Kristýna Hrabětová, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /28.02.17
Holandský sýrový koláč

Holandský sýrový koláč

Rychlá večeře nebo pohoštění.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /28.02.17
Ovesné sušenky se sezamem

Ovesné sušenky se sezamem

Můj přítel se po nich může utlouct.

Dominika Caisová, Zlín

Zdravě a chutně /27.02.17
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama