Reklama
Nastavovaná kaše se zelím
Fotogalerie:

Nastavovaná kaše se zelím

Milada Rozehnalová

Šumperk
Staročeské pochoutky mají svůj půvab. Mému manželovi neudělá radost biftek, ale tato kaše.
Milada Rozehnalová, Šumperk

Ingredience

  • 5 brambory
  • 1 hrnek krupky
  • 2 lžíce sádlo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 3 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • 1 sáček zelí kysané
  • 2 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Krupky si připravíme den předem. Řádně je propereme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Takto necháme nejlépe přes noc nabobtnat. 
  2. Vodu slijeme a krupky zalijeme dvěma hrnky čisté vody. Přivedeme k varu, osolíme, přidáme 1 lžíci sádla a za občasného míchání, aby se nepřipálily, je vaříme na nízkém stupni asi 30 minut.
  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a přidáme ke krupkám. 
  4. Společně vaříme ještě asi 20 minut. Když jsou brambory i kroupy měkké, rozmačkáme vše šťouchadlem na kaši. Pokud je příliš tuhá, můžeme ji trochu zředit mlékem. Ochutíme rozdrceným česnekem a majoránkou.
  5. Cibule nakrájíme na tenká půlkolečka, osmahneme na zbylém sádle a zdobíme jimi nastavovanou kaši.
  6. K nastavované kaši se skvěle hodí zelí. Můžeme ho podávat buď kysané syrové, nebo dušené.
     
    TIP: Jestli nemáš problémy s cholesterolem, posypej si kaši lžící teplých škvarků.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny se sýrovou karí omáčkou

Těstoviny se sýrovou karí omáčkou

Zdravé, chutné a levné. Určitě je vyzkoušej! Žaneta Zemanová, Jablunkov
Za pár korun /25.04.14
Houbové košíčky

Houbové košíčky

V lese hledám nejen houby, ale i borůvky na marmeládu.

Ilona Skácelová, Mělník

Za pár korun /18.09.17
Brambory se šalotkami

Brambory se šalotkami

Když seženu batáty, přidám je taky.

Jana Kostelková, Jičín

Za pár korun /17.09.16
Toasty zapečené s rajčatovou směsí

Toasty zapečené s rajčatovou směsí

Když se rajčata urodí, víme, co s nimi.

Barbora Koudelková, Most

Za pár korun /10.08.16
Rybí polévka

Rybí polévka

Recept mám od maminky.

Josef Bartušek, Bítovčice

Za pár korun /02.02.15
Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Je vydatná a chlapi ji mají rádi.

Marta Svozilová, Kroměříž

Za pár korun /17.11.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu