Reklama
Nastavovaná kaše
Fotogalerie:

Nastavovaná kaše

František Suchý

Brno

Staročeská dobrota, hodí se k uzenému či ke klobásám.

František Suchý, Brno

Ingredience

  • 150 g krupky
  • 1 kg brambory
  • 250 ml mléko
  • 20 g máslo
  • 2 stroužky česnek
  • trocha soli
  • špetka majoránky
  • 1 cibule
  • 100 g sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Krupky přebereme, propláchneme, zalijeme větším množstvím vody, přidáme máslo a uvaříme doměkka. Občas zamícháme a podle potřeby doléváme vodu.

  2. Oloupané brambory uvaříme doměkka. Pak je scedíme, rozšťoucháme a zašleháme horké mléko a máslo. Přidáme krupky, majoránku, prolisovaný česnek, osolíme a promícháme. Kaši podáváme s cibulkou dozlatova osmaženou na sádle.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Dáváme jim přednost, protože jsou lehoučké. Marie Kolářová, Dub nad Moravou
Za pár korun /21.04.10
Pivní pečivo

Pivní pečivo

 Jako chuťovka k vínu je ideální.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /07.02.12
Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Můžeme přibalit i sýr nebo salám.

Martina Juklíčková, Štětí

Za pár korun /01.03.15
Rajčata s cibulí

Rajčata s cibulí

Zpracuj úrodu.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /07.10.15
Bramborák s hlívou

Bramborák s hlívou

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /25.01.19
Květákové placičky

Květákové placičky

Po osmažení nech tuk okapat na ubrousku.

Markéta Blahničková, Soběslav

Za pár korun /25.11.15
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama