Zkus tuhle dobrotu po staročesku.
Petra Ménová, Kolín
Ingredience
- 150 g pohanka
- trocha soli
- 4 brambory
- trocha oleje
- 1 velká cibule
- 1-2 stroužky česnek
- trocha majoránky a libeček
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pohanku propláchne a nasypeme do 1,5násobku horké osolené vody. Přivedeme k varu, ihned stáhneme z ohně a necháme 20 minut pod pokličkou dojít.
-
Brambory v osolené vodě uvaříme doměkka. Mezitím orestujeme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Z uvařených brambor slijeme část vody, v hrnci jí ponecháme asi 2 cm. V té brambory rozmačkáme na kaši. Vmícháme pohanku, dochutíme solí, česnekem, majoránkou a libečkem. Nakonec posypeme cibulkou.