Ingredience
- 1 lžička kari
- 100 g salám drůbeží
- 1 sklenka mouka polohrubá
- 4 vejce
- sklenička mléko
- 50 g sýr
- 1 lžička prášek do pečiva
- 2 stroužky česnek
- 1 brokolice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Napůl uvařenou brokolici nakrájíme nadrobno. Přidáme polohrubou mouku, promícháme a pak postupně vmícháme ostatní suroviny. Vejce si předem našleháme do pěny. Přidáme pak do směsi, dobře promícháme.
-
Vložíme do vymazané a moukou vysypané formy. Ve vyhřáté troubě pečeme asi půl hodiny, pak zkusíme špejlí uprostřed. Když se nelepí, je hotovo. Nákyp je vynikající teplý k obědu s brambory i studený k večeři s chlebem.