Reklama
Nadívaný beránek
Fotogalerie:

Nadívaný beránek

Kateřina Gajová

Brno

Je ještě lepší než ten piškotový.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 6 vejce
  • 1/2 lžičky muškátový oříšek
  • trocha sůl
  • dle chuti mletý pepř
  • 300 g celozrnné rohlíky
  • 6 stroužků česnek
  • trocha zeleninový vývar
  • dle chuti listový špenát
  • několik listů medvědí česnek
  • na vymazání formy tuk
  • na vysypání formy hladká mouka
  • 2 větší rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky smícháme s muškátovým oříškem, pepřem a solí, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, prolisovaný česnek a přilijeme vývar (lze nahradit vodou či tmavým pivem). Rohlíky necháme hodinu odpočívat, aby změkly. Ke směsi přimícháme špenát (lze použít rovněž podušené mladé kopřivy) a nasekaný medvědí česnek a nakonec vyšlehané bílky.

  2. Formu na beránka vymažeme a vysypeme moukou nebo mletými mandlemi, nalijeme do ní hmotu a pečeme bez přikrytí 50–60 minut při 180 °C. Očka vyrobíme z rozinek.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočkovo-pórková polévka

Čočkovo-pórková polévka

Laciné a ještě zdravé, navíc zase něco jiného. Jana Drašnerová,  Světlá nad ...
Za pár korun /19.01.11
Bramborové šišky se špenátem

Bramborové šišky se špenátem

Když nemám nakoupeno, tento recept přijde vhod.

Paula Mirabela Pleskač, České ...

Za pár korun /01.03.12
Nastavovaná kaše se zelím

Nastavovaná kaše se zelím

Staročeské pochoutky mají svůj půvab. Mému manželovi neudělá radost biftek, ale tato ...
Za pár korun /28.02.10
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Jiří Strádal, Kroměříž

Za pár korun /11.02.18
Vločková polévka

Vločková polévka

Ovesné vločky dobře působí na trávení. 

Jaroslava ...

Za pár korun /06.03.12
Květáková polévka

Květáková polévka

Dělám ji z vody, v níž vařím květák.

Hana Součková, Strakonice

Za pár korun /23.06.13
 

Nejnovější

Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha
Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
Rychlý jarní salát

Rychlý jarní salát

Jana Baláková, Písek

Zdravě a chutně /19.02.20
Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /19.02.20
Snídaně v anglickém stylu

Snídaně v anglickém stylu

Karolína Hrušková, Praha

Všehochuť /19.02.20
Kuřecí čína

Kuřecí čína

Podle receptu

Jindřišky Hájkové z Chrudimi

Všehochuť /19.02.20
Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Oceníš dokonalou chuť

Robert Nerad


Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama