Reklama
Nadívané cibule
Fotogalerie:

Nadívané cibule

Jarmila Sadilová

Kunětice
Myslím, že toto jednoduché jídlo zachutná i těm, kteří cibuli nepovažují za svoji oblíbenou zeleninu.
Jarmila Sadilová, Kunětice

Ingredience

  • 6 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česnek
  • 4 snítky rozmarýn
  • 1 lžíce olej olivový
  • 3 lžíce smetana zakysaná
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 6 plátků slanina anglická
  • dle chuti parmezán

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cibule zbavíme svrchní slupky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 15 minut, slijeme vodu a cibule necháme vychladnout.
  2. Zatím spaříme ve vroucí vodě rajčata, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Olivový olej rozpálíme, orestujeme pokrájený česnek, rajčata, přidáme rozmarýn a nakonec zakysanou smetanu. Směs osolíme a opepříme, podusíme asi 5 minut.
  3. Vychladlé cibule na obou koncích seřízneme, opatrně vydlabeme a plníme rajčatovou směsí.
  4. Každou cibuli zabalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme špejlí. Vložíme do  mísy a zapékáme při 200 °C asi 20 minut. Před podáváním ještě cibule posypeme strouhaným parmezánem.
     
    TIP: Dlabání cibulí vyžaduje jistou zručnost. Nejlepší je použít ostrou lžíci.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hanácké smradlavky

Hanácké smradlavky

Po vaření nezapomeň důkladně vyvětrat! Veronika Marková, Český Těšín
Za pár korun /30.05.16
Cibulová omáčka

Cibulová omáčka

Snad i ty oceníš, jak je dobrá. 

Marta Černínová, Mokré Lazce 

Za pár korun /28.02.12
Králičí maso v omáčce s hráškem

Králičí maso v omáčce s hráškem

Z králíka dělám často řízky, chutná nám ale i v omáčce. 

Martina Antalová, ...

Za pár korun /27.02.12
Játrový knedlík

Játrový knedlík

Hodí se jako pohoštění při větších sešlostech, chutná hlavně k pivu.

Ivana ...

Za pár korun /06.01.17
Kuřecí kousky  ve slanině

Kuřecí kousky ve slanině

Důležité je zvolit správné koření.

Miroslava Žáčková, Praha

Za pár korun /11.07.14
Piškotová nepečená roláda

Piškotová nepečená roláda

Léty vyzkoušená, rychlá a velice dobrá. 

Simona Karásková, Bítovánky 

...
Za pár korun /23.02.12
 

Nejnovější

Roládky z toastového chleba

Roládky z toastového chleba

Podle receptu Květy Irgelové z Krnova
Za pár korun /19.09.19
Ořechový chléb

Ořechový chléb

Špaldová mouka je zdravější

Podle receptu Blanky Vránové z Liberce

Škola vaření /19.09.19
Papriky plněné masem

Papriky plněné masem

Marie Dlesková, Klamoš

Škola vaření /19.09.19
Hamburgeroví klauni

Hamburgeroví klauni

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /19.09.19
Švestkový závin s mákem

Švestkový závin s mákem

Klasika, která nikdy nezklame

Podle receptu Blanky Fenclové z Tábora

Sladký život /19.09.19
Žitný chléb z plechu

Žitný chléb z plechu

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /18.09.19
Dýňové karí

Dýňové karí

Podle receptu Terezy Svobodové z Kladna

Zdravě a chutně /18.09.19
Ovesné večky

Ovesné večky

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /18.09.19
Plněná zelná hlávka

Plněná zelná hlávka

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /18.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama