Reklama
Nadívané cibule
Fotogalerie:

Nadívané cibule

Jarmila Sadilová

Kunětice
Myslím, že toto jednoduché jídlo zachutná i těm, kteří cibuli nepovažují za svoji oblíbenou zeleninu.
Jarmila Sadilová, Kunětice

Ingredience

  • 6 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česnek
  • 4 snítky rozmarýn
  • 1 lžíce olej olivový
  • 3 lžíce smetana zakysaná
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 6 plátků slanina anglická
  • dle chuti parmezán

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cibule zbavíme svrchní slupky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 15 minut, slijeme vodu a cibule necháme vychladnout.
  2. Zatím spaříme ve vroucí vodě rajčata, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Olivový olej rozpálíme, orestujeme pokrájený česnek, rajčata, přidáme rozmarýn a nakonec zakysanou smetanu. Směs osolíme a opepříme, podusíme asi 5 minut.
  3. Vychladlé cibule na obou koncích seřízneme, opatrně vydlabeme a plníme rajčatovou směsí.
  4. Každou cibuli zabalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme špejlí. Vložíme do  mísy a zapékáme při 200 °C asi 20 minut. Před podáváním ještě cibule posypeme strouhaným parmezánem.
     
    TIP: Dlabání cibulí vyžaduje jistou zručnost. Nejlepší je použít ostrou lžíci.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Majolková bábovka

Majolková bábovka

Nikdo nepozná, že je z majolky... Lenka Doležalová, Nechanice
Za pár korun /20.06.11
Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Můžeme přibalit i sýr nebo salám.

Martina Juklíčková, Štětí

Za pár korun /01.03.15
Hráškovo-sýrová polévka

Hráškovo-sýrová polévka

Hrášek nemusíš loupat, vaří se i s lusky.

Markéta Musilová, Koryčany

Za pár korun /21.02.15
Mrkvovo-meruňkový džem

Mrkvovo-meruňkový džem

Možná se ti jako mně urodí na zahrádce hodně meruněk. Něco sníš, něco použiješ na ...
Za pár korun /12.12.08
Šátečky se špenátem a šunkou

Šátečky se špenátem a šunkou

Čekáš návštěvu? Pohosti ji šátečky.

Jana Tomášková, Praha

Za pár korun /10.03.14
Švédské zapečené brambory

Švédské zapečené brambory

Plátky syrových brambor pečených s pórkem a smetanou.
Za pár korun /10.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu