Ingredience
- 6 cibule
- 2 rajčata
- 2 stroužky česnek
- 4 snítky rozmarýn
- 1 lžíce olej olivový
- 3 lžíce smetana zakysaná
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 6 plátků slanina anglická
- dle chuti parmezán
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibule zbavíme svrchní slupky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 15 minut, slijeme vodu a cibule necháme vychladnout.
-
Zatím spaříme ve vroucí vodě rajčata, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Olivový olej rozpálíme, orestujeme pokrájený česnek, rajčata, přidáme rozmarýn a nakonec zakysanou smetanu. Směs osolíme a opepříme, podusíme asi 5 minut.
-
Vychladlé cibule na obou koncích seřízneme, opatrně vydlabeme a plníme rajčatovou směsí.
-
Každou cibuli zabalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme špejlí. Vložíme do mísy a zapékáme při 200 °C asi 20 minut. Před podáváním ještě cibule posypeme strouhaným parmezánem.TIP: Dlabání cibulí vyžaduje jistou zručnost. Nejlepší je použít ostrou lžíci.