Reklama
Nadívané cibule
Fotogalerie:

Nadívané cibule

Jarmila Sadilová

Kunětice
Myslím, že toto jednoduché jídlo zachutná i těm, kteří cibuli nepovažují za svoji oblíbenou zeleninu.
Jarmila Sadilová, Kunětice

Ingredience

  • 6 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česnek
  • 4 snítky rozmarýn
  • 1 lžíce olej olivový
  • 3 lžíce smetana zakysaná
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 6 plátků slanina anglická
  • dle chuti parmezán

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cibule zbavíme svrchní slupky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 15 minut, slijeme vodu a cibule necháme vychladnout.
  2. Zatím spaříme ve vroucí vodě rajčata, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Olivový olej rozpálíme, orestujeme pokrájený česnek, rajčata, přidáme rozmarýn a nakonec zakysanou smetanu. Směs osolíme a opepříme, podusíme asi 5 minut.
  3. Vychladlé cibule na obou koncích seřízneme, opatrně vydlabeme a plníme rajčatovou směsí.
  4. Každou cibuli zabalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme špejlí. Vložíme do  mísy a zapékáme při 200 °C asi 20 minut. Před podáváním ještě cibule posypeme strouhaným parmezánem.
     
    TIP: Dlabání cibulí vyžaduje jistou zručnost. Nejlepší je použít ostrou lžíci.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Plněné papriky

Plněné papriky

Chutná a rychlá večeře, která zasytí. Petra Holická, České Budějovice
Za pár korun /04.07.12
zapečená brokolice po česku

zapečená brokolice po česku

Jednoduchý recept pro začátečníky.

Lucie Mrkvičková, Hrobčice

Za pár korun /10.06.12
Sójový katův šleh

Sójový katův šleh

I ze sóji se dá připravit velice chutné jídlo.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Za pár korun /27.02.13
Kompot z rynglí

Kompot z rynglí

Milujeme kompoty z peckovitého ovoce.
Jitka Horynová, Rokycany
Za pár korun /12.12.08
Polská okurková polévka

Polská okurková polévka

Je trochu neobvyklá, ale chutnala nám.

Lucie Mráčková, Rožnov po Radhoštěm

Za pár korun /28.08.16
Špačci v kabátku

Špačci v kabátku

Občas vymýšlím něco neobvyklého.

Pavla Tomanová, Orlová

Za pár korun /16.11.16
 

Nejnovější

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama