Reklama
Nadívaná kuřecí křidélka
Fotogalerie:

Nadívaná kuřecí křidélka

Petra Doušková

Teplice

Vypadá to pracně, ale chce to jen dostatek cviku, a ta křupavá šťavnatá pochoutka stojí za tu trochu námahy.

Petra Doušková, Teplice

Ingredience

  • 8 ks kuřecí křídla
  • 2 rohlíky
  • 4 lžce mléko
  • 1 vejce
  • 1 malý svazek petrželová nať
  • trocha soli
  • špetka muškátového oříšku
  • grilovací koření

Doba přípravy

Počet porcí

2-4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí křidélka očistíme a omyjeme ve studené vodě. Odřízneme v kloubu tenké konce. Rohlíky, nejlépe den staré, nakrájíme na drobné kostičky, pokropíme mlékem a necháme provlhnout.

  2. krok2

    Potom k rohlíkům přidáme vejce, nadrobno nasekanou petrželovou nať, osolíme a lehce okořeníme mletým muškátovým oříškem. Lžící důkladně promícháme.

  3. krok3

    Kůži na křídlech ze strany opatrně nařízneme a prsty oddělíme od masa. Pod kůži vkládáme nádivku. Pokud nám nádivka zbude, můžeme ji péct v alobalu samostatně.

  4. krok4

    Naplněná křídla vložíme do pekáčku, osolíme a vydatně posypeme grilovacím kořením. Podlijeme trochou vody a pečeme asi 40 minut při 180 °C dozlatova. Křidélka průběžně poléváme vypečenou šťávou.

  5. Podáváme s pečivem nebo se zeleninovým salátem.

Tip redakce

Plnit se dají i stehýnka. Dělám to tak, že je vykostím: opatrně obříznu stehenní kost a 2 cm od konce ji odseknu a vyndám. Vzniklou kapsu naplním.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chleba zapečený se šunkou a špenátem

Chleba zapečený se šunkou a špenátem

Jednoduchá příprava a výborná večeře pro celou rodinu. Pavlína Lupačová, Třešť
Za pár korun /27.04.13
Kari čočka s bramborem

Kari čočka s bramborem

Zdravý a sytý oběd.

Jana Kotoučková, Veselice

Za pár korun /04.08.13
Čočková polévka s mozzarellou

Čočková polévka s mozzarellou

Polévka je sytá a můžeme ji směle podávat jako hlavní chod.

Kateřina Pohlová, Velké ...

Za pár korun /28.08.14
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Za pár korun /05.03.18
Uzené rizoto

Uzené rizoto

S rýží se dá čarovat na mnoho způsobů.

Renata Stopková, Dolní Dunajovice

Za pár korun /01.02.17
Syrečkové  bramboráky

Syrečkové bramboráky

Já kmín nemusím, ale ty si ho do bramboráku určitě přidej. 

Ludmila ...

Za pár korun /17.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu