Vypadá to pracně, ale chce to jen dostatek cviku, a ta křupavá šťavnatá pochoutka stojí za tu trochu námahy.
Petra Doušková, Teplice
Ingredience
- 8 ks kuřecí křídla
- 2 rohlíky
- 4 lžce mléko
- 1 vejce
- 1 malý svazek petrželová nať
- trocha soli
- špetka muškátového oříšku
- grilovací koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí křidélka očistíme a omyjeme ve studené vodě. Odřízneme v kloubu tenké konce. Rohlíky, nejlépe den staré, nakrájíme na drobné kostičky, pokropíme mlékem a necháme provlhnout.
-
Potom k rohlíkům přidáme vejce, nadrobno nasekanou petrželovou nať, osolíme a lehce okořeníme mletým muškátovým oříškem. Lžící důkladně promícháme.
-
Kůži na křídlech ze strany opatrně nařízneme a prsty oddělíme od masa. Pod kůži vkládáme nádivku. Pokud nám nádivka zbude, můžeme ji péct v alobalu samostatně.
-
Naplněná křídla vložíme do pekáčku, osolíme a vydatně posypeme grilovacím kořením. Podlijeme trochou vody a pečeme asi 40 minut při 180 °C dozlatova. Křidélka průběžně poléváme vypečenou šťávou.
-
Podáváme s pečivem nebo se zeleninovým salátem.
Tip redakce
Plnit se dají i stehýnka. Dělám to tak, že je vykostím: opatrně obříznu stehenní kost a 2 cm od konce ji odseknu a vyndám. Vzniklou kapsu naplním.