Reklama
Nadívaná kuřecí křidélka
Fotogalerie:

Nadívaná kuřecí křidélka

Petra Doušková

Teplice

Vypadá to pracně, ale chce to jen dostatek cviku, a ta křupavá šťavnatá pochoutka stojí za tu trochu námahy.

Petra Doušková, Teplice

Ingredience

  • 8 ks kuřecí křídla
  • 2 rohlíky
  • 4 lžce mléko
  • 1 vejce
  • 1 malý svazek petrželová nať
  • trocha soli
  • špetka muškátového oříšku
  • grilovací koření

Doba přípravy

Počet porcí

2-4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí křidélka očistíme a omyjeme ve studené vodě. Odřízneme v kloubu tenké konce. Rohlíky, nejlépe den staré, nakrájíme na drobné kostičky, pokropíme mlékem a necháme provlhnout.

  2. krok2

    Potom k rohlíkům přidáme vejce, nadrobno nasekanou petrželovou nať, osolíme a lehce okořeníme mletým muškátovým oříškem. Lžící důkladně promícháme.

  3. krok3

    Kůži na křídlech ze strany opatrně nařízneme a prsty oddělíme od masa. Pod kůži vkládáme nádivku. Pokud nám nádivka zbude, můžeme ji péct v alobalu samostatně.

  4. krok4

    Naplněná křídla vložíme do pekáčku, osolíme a vydatně posypeme grilovacím kořením. Podlijeme trochou vody a pečeme asi 40 minut při 180 °C dozlatova. Křidélka průběžně poléváme vypečenou šťávou.

  5. Podáváme s pečivem nebo se zeleninovým salátem.

Tip redakce

Plnit se dají i stehýnka. Dělám to tak, že je vykostím: opatrně obříznu stehenní kost a 2 cm od konce ji odseknu a vyndám. Vzniklou kapsu naplním.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené brambory se slaninou, žampiony a nivou

Pečené brambory se slaninou, žampiony a nivou

Náplň vždy vymýšlím podle toho, co mám zrovna v lednici. Dá se použít skoro ...
Za pár korun /06.11.17
Hrachové smaženky

Hrachové smaženky

Nemám nic proti tomu vzít si na sebe zástěru a pustit se do vaření. Nejlepším důvodem ...
Za pár korun /13.08.08
Kedlubnové řízečky

Kedlubnové řízečky

Máš-li ráda zeleninu, určitě si smlsneš. Masožroutům přibal ke kedlubně plátek ...

Za pár korun /30.04.14
Bramboračka od Zůzáčka

Bramboračka od Zůzáčka

Teprve houby dodají polévce skvělou chuť.

Zuzana Dobešová, Ostrava

Za pár korun /03.01.17
Polská okurková polévka

Polská okurková polévka

Je trochu neobvyklá, ale chutnala nám.

Lucie Mráčková, Rožnov po Radhoštěm

Za pár korun /28.08.16
Pikantní česneková dýně z trouby

Pikantní česneková dýně z trouby

Lehký sezonní oběd.

Kristýna Boháčová, Lipník nad Bečvou

Za pár korun /07.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu