Reklama
Mrkvové lívance
Fotogalerie:

Mrkvové lívance

Lucie Bláhová

Praha
Děti milují vydatné večeře a v poslední době si oblíbily ty se spoustou mrkve.
Lucie Bláhová, Praha

Ingredience

  • 500 g mrkev
  • 2 hrnky mléko
  • 2 hrnky mouka hladká
  • 20 g droždí
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 lžička sůl
  • olej na smažení
  • 1 kelímek smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme polovinou mléka, které by mělo být vlažné. Zaprášíme hladkou moukou a přikryjeme čistou utěrkou. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  2. V míse smícháme zbylé vlažné mléko, vejce, mouku a lžičku soli. Do takto vzniklého hustšího těsta zapracujeme hotový kvásek a najemno nastrouhanou mrkev. Vše řádně promícháme. Těsto necháme opět na teplém místě vykynout. Olej rozpálíme na pánvi a smažíme lívance. Zdobíme zakysanou smetanou.
     
    TIP: Usmažené lívance dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk.
    Lívanečky můžeme z jedné strany obalit ve skořici smíchané s cukrem.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Staročeská česnečka

Staročeská česnečka

Tradiční polévka pro každou příležitost. Marcela Kaněrová, Náchod   ...
Za pár korun /28.07.09
Rychlé pletýnky

Rychlé pletýnky

Výhodou je, že se nemusí nechat kynout.

Jana Tomášková, Praha

Za pár korun /25.10.13
Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle.

Pavlína Matějková, ...

Za pár korun /24.04.17
Polévka s knedlíčky

Polévka s knedlíčky

Velice zdravá. 

Anna Slavíková, Zašová 

Za pár korun /05.03.12
Kuřecí křídla v pikantní medové omáčce

Kuřecí křídla v pikantní medové omáčce

Tuto pochoutku je výborné zapít pivem.

Gabriela Zettlová, Jindřichův Hradec

Za pár korun /29.08.14
Špenátové placičky

Špenátové placičky

Můžeš je dochutit česnekem.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /03.02.14
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama