Reklama
Mrkvové lívance
Fotogalerie:

Mrkvové lívance

Lucie Bláhová

Praha
Děti milují vydatné večeře a v poslední době si oblíbily ty se spoustou mrkve.
Lucie Bláhová, Praha

Ingredience

  • 500 g mrkev
  • 2 hrnky mléko
  • 2 hrnky mouka hladká
  • 20 g droždí
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 lžička sůl
  • olej na smažení
  • 1 kelímek smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme polovinou mléka, které by mělo být vlažné. Zaprášíme hladkou moukou a přikryjeme čistou utěrkou. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  2. V míse smícháme zbylé vlažné mléko, vejce, mouku a lžičku soli. Do takto vzniklého hustšího těsta zapracujeme hotový kvásek a najemno nastrouhanou mrkev. Vše řádně promícháme. Těsto necháme opět na teplém místě vykynout. Olej rozpálíme na pánvi a smažíme lívance. Zdobíme zakysanou smetanou.
     
    TIP: Usmažené lívance dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk.
    Lívanečky můžeme z jedné strany obalit ve skořici smíchané s cukrem.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláčky se sýrem

Koláčky se sýrem

Děti je pravidelně vyžadují. Petra Kapraňová, Litoměřice
Za pár korun /05.05.13
Pikantní čtverečky

Pikantní čtverečky

Jednoduché a rychlé občerstvení.

Sylva Krejcárková, Beroun

Za pár korun /25.02.15
Česnekové noky

Česnekové noky

Z brambor se dá čarovat! I když noky nemá někdo příliš rád, na tomto ...
Za pár korun /16.06.12
Brokolicová omáčka

Brokolicová omáčka

Brokolice je zelenina, která se nikdy nepřejí.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /22.01.15
Bramboračka s hlívou ústřičnou

Bramboračka s hlívou ústřičnou

Hlíva posiluje imunitu

Podle receptu Evy Šimáčkové z Kladrub

Za pár korun /11.10.18
Okurková rajčátka

Okurková rajčátka

Nestihla ti dozrát rajčata? Zkus ta zelená naložit jako okurky. Chutnají skvěle!
Milan ...
Za pár korun /14.11.11
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama