Ingredience
- 1 cibule
- 2 lžíce olej
- 2 lžíce mouka hladká
- 4 brambory
- 4 vejce
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 500 ml jogurt bílý
- nať cibulka jarní
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku na něm necháme zesklovatět. Potom přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.
-
Jíšku zalijeme 1,5 l studené vody, důkladně rozmícháme, dle chuti osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přisypeme brambory pokrájené na kostičky a uvaříme doměkka.
-
Pak do polévky vklepneme celá vejce, uvaříme. Na závěr vmícháme jogurt a zelenou cibulku. Už nevaříme!