Renata Kočková, Ostrava
Ingredience
- 200 g mletého masa
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce strouhanky
- dle potřeby sůl a pepř
- na smažení olej
- 100 g cherry rajčátek (co nejmenších)
- 100 g kuliček mozzarelly
- podle potřeby čerstvá bazalka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso smícháme v misce s vejcem, utřeným česnekem, strouhankou, solí a pepřem. Navlhčenýma rukama tvarujeme malé kuličky, které osmažíme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Hotové kuličky vyndáme a necháme na papírovém ubrousku okapat přebytečný tuk.
-
Rajčata (dají se sehnat i velmi malé kousky, které krájet nemusíme) přepůlíme.
-
Připravíme si ostrá párátka (nejlépe koktejlová, která jsou delší), napichujeme střídavě masovou kuličku, rajče, mozzarellu a občas přidáme bazalku (můžeme střídat dle fantazie).
-
Podáváme vychlazené k vínu s oblíbeným dipem nebo osoleným a okořeněným bílým jogurtem.