Reklama
Meruňkový nákyp
Fotogalerie:

Meruňkový nákyp

Zuzana Burianová

Praha
Dětem chutná jako svačinka i večeře.
Zuzana Burianová, Praha

Ingredience

  • 4 meruňky
  • 2 vejce
  • 25 g mouka kukuřičná hladká
  • 150 ml mléko
  • 1/4 lžičky kardamom
  • 2 lžíce med
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce kokos strouhaný
  • hrst mandle nasekané

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Meruňky vypeckujeme, nakrájíme a spolu se 3 lžícemi vody vložíme zakryté fólií do mikrovlnky. Povaříme asi 4–5 minut.
  2. Rozmačkáme je vidličkou, necháme vychladnout. Přidáme vejce, kukuřičnou moučku, mléko, koření, med a vše pořádně promícháme, případně rozmixujeme.
  3. Zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme kokosem a nalijeme těsto. Zapékáme v mikrovlnné troubě 5 minut při 600 W.
  4. Lupínky nasucho opražíme a posypeme jimi hotový nákyp.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory se žampiony

Brambory se žampiony

Můžeš servírovat buď jako samostatný hlavní chod, nebo jako přílohu, například ...
Za pár korun /03.02.11
Vídeňská zapékaná kaše

Vídeňská zapékaná kaše

Výborná je i uvařená z jáhel. 

Petra Janečková, Tábor

Za pár korun /29.03.16
Játrový knedlík

Játrový knedlík

Hodí se jako pohoštění při větších sešlostech, chutná hlavně k pivu.

Ivana ...

Za pár korun /06.01.17
Domácí křenové zelí

Domácí křenové zelí

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Za pár korun /09.10.19
Karásci

Karásci

Je to opravdová pochoutka. Můžeš si je dát k polévce, s povidly, medem nebo jen...
Za pár korun /29.03.10
Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Ideální sytá polévka při nedostatku času i financí.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

...
Za pár korun /08.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu