Reklama
Masový koláč s cibulkou
Fotogalerie:

Masový koláč s cibulkou

Barbora Vávrová

Břestek

Je to ideální recept na využití různých zbytků.

Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g polohrubá mouka
  • 75 g tuk nebo máslo
  • 1/2 lžičky sůl
  • 100-150 ml voda
  • Náplň:
  • 1-2 cibule
  • trocha oleje
  • zbylé maso či uzenina
  • hořčice na potření
  • trocha papriky
  • trocha pepře
  • 4 vejce
  • trocha mléka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na vále smícháme mouku, tuk nebo máslo, vodu a sůl a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout. Kulatou formu vyložíme pečicím papírem.

  2. Těsto vyválíme do kulatého tvaru a vložíme jej do formy. Dno důkladně propícháme vidličkou. Cibuli nakrájíme, osmahneme ji na rozehřátém oleji a poklademe na těsto. Na cibuli naskládáme nakrájené maso, uzeninu či suroviny dle chuti, potřeme hořčicí a posypeme kořením, případně solí. Přesahující okraje ořežeme nebo je srolujeme na vyšší okraj koláče.

  3. Rozehřejeme troubu a koláč pečeme asi 15 minut. Vejce rozmícháme s trochou mléka, osolíme. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, zalijeme jej rozmíchanými vejci a dopečeme dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žampiony plněné masem

Žampiony plněné masem

Voňavé a dobré. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Za pár korun /14.11.12
Bramborák à la rösti

Bramborák à la rösti

Není sice tak laciný jako ten klasický, ale zato je výborný!
Květa Kroupová, Praha
...
Za pár korun /03.02.11
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Je levná, rychlá a skvěle chutná.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /19.01.11
Ostrá salámovka

Ostrá salámovka

Rychlá a skvělá pomazánka jen tak k večeři nebo i na chlebíčky pro hosty.

Lucie ...

Za pár korun /22.01.17
Těstoviny s uzenou rybou

Těstoviny s uzenou rybou

Jednoduchá a dobrá večeře je za chvilku.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /16.06.16
Rychlá svačinka

Rychlá svačinka

Čínské zelí máme v salátech rádi.

Aneta Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /11.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu