Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 499 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 11 g
Tuky 41 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zvyk jíst ‚maso lesa‘ v syrovém stavu se v našem houbařském národě příliš neujal. To je ale škoda, protože tepelně nezpracované houby jsou velmi lahodné, šťavnaté a ,pevné na skus‘. V marinádě zkřehnou, ale zachovají si příjemnou konzistenci…

Suroviny

olivový olej 3 PL
sůl ¼ ČL
petrželka 1 PL
nasekaná, lze namíchat s čerstvým estragonem
houby 250 g
bedle, lišky, hříbky, žampiony

Postup

1

Ve středně velké misce, nejlépe skleněné nebo keramické, smíchejte citronovou šťávu, olej, petrželku a sůl.

2

Houby nakrájejte na tenké plátky a nasypte do připravené marinády. Zamíchejte, zakryjte obráceným talířkem nebo fólií a uložte do chladu. Marinujte alespoň půl hodiny.

Tip Apetitu:
Marinované houby jenom získají, když je připravíte den předem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 07:53
Recept se nachází v č.8/04, str.34

Apetit magazín

AD
Domácí cukrárna: Bez těchto pomocníků se neobejdete
  • Zajímavosti

Domácí cukrárna: Bez těchto pomocníků se neobejdete

Přemýšlíte, že své cukrářské umění povýšíte na úroveň přesahující pouhé pečení narozeninových dortů pro členy rodiny? Zařízení dokonalé domácí cukrárny vyžaduje o špetku více než jen vášeň pro sladké. Dejte pod svýma rukama vzniknout...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč