Reklama
Mangoldová polévka
Fotogalerie:

Mangoldová polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Je u nás velmi oblíbená.

Anna Ešnerová, Hradec Králové

Ingredience

  • 300 g mangold
  • 300 ml voda
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 vejce
  • 400 ml mléko
  • trocha sůl, pepř
  • 1 kostka zeleninovvý bujón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Ředkvičky omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dobře vymačkáme přebytečnou vodu. Cibulku nasekáme najemno i s natí.
  2. Křen nastrouháme, všechnu zeleninu smícháme s tvarohem. Nakonec pomazánku osolíme a opepříme. Podáváme s pečivem, můžeme ozdobit pažitkou.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalované špízy

Obalované špízy

Naše rodina má ráda kuřecí maso a sýry a v těchto špízech obojí ...
Za pár korun /22.07.16
Bramborový salát s cizrnou

Bramborový salát s cizrnou

Zdavá varianta naší vánoční klasiky.
Lenka Sobotková, Praha
Za pár korun /11.12.08
Pivní chléb se salámem

Pivní chléb se salámem

Chlebík, který můžeš jíst samotný, a stejně se budeš olizovat. Nejlepší je ...
Za pár korun /31.05.10
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Lahůdka pro věčně hladové krky – zasytí.
Iveta Musilová, Jihlava
Za pár korun /29.09.08
Sýrové kroketky

Sýrové kroketky

K obědu, k večeři nebo jen tak na zobání.

Jaroslava Boháčková, Kamenný...

Za pár korun /28.05.14
Smetanové brambory s masem a cuketou

Smetanové brambory s masem a cuketou

Pokud chceme dietnější pokrm, použijeme místo šlehačky jen 12% smetanu.

Zdeňka ...

Za pár korun /16.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu