Reklama
Majonéza s pečeným česnekem
Fotogalerie:

Majonéza s pečeným česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je moc dobrá ke všem grilovaným masům nebo i k opečené zelenině.

Ivan Novotný, Ostrava

Ingredience

  • 1 hlavička česneku
  • na pokapání olej
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 2 žloutky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 150 ml olivového oleje

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Začneme česnekem. Vršek hlavičky odkrojíme a skrojíme špičky stroužků. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Česnek dáme do vhodné pečicí nádoby a vložíme do trouby předehřáté na teplotu 150 °C. Hodinu pečeme a pak necháme vychladnout.

  2. krok2

    2. Zatím si připravíme majonézu. Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Připravíme si hlubokou mísu, do které dáme žloutky, hořčici i ocet, a metličkou šleháme asi minutu, dokud nezískáme hustou krémovou hmotu. Oba oleje smícháme nejlépe v nádobě s „hubičkou“. 

  3. krok3

    3. Po kapkách olej přidáváme ke hmotě, dokud opět nezačne houstnout. Potom ho začneme přilévat tenkým pramínkem a stále šleháme. Výsledkem je hustá hladká majonéza. 

  4. 4. Vychladlý česnek vyndáme z vnější slupky a stroužky rozmačkáme na hladkou kaši. Tu vmícháme do majonézy. Podle chuti můžeme ještě dosolit či dopepřit.


Pošli recept! - Speciál - Grilování (19.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

zapečená brokolice po česku

zapečená brokolice po česku

Jednoduchý recept pro začátečníky. Lucie Mrkvičková, Hrobčice
Za pár korun /10.06.12
Jablečné hrudky

Jablečné hrudky

Šťavnaté a přitom hezky křupavé.

Petra Krásová, Zlín

Za pár korun /02.11.17
Ovocný ledový punč

Ovocný ledový punč

Nejen dobré jídlo je důležitou součástí povedené oslavy, ale základem je ...
Za pár korun /16.12.10
Dýňová polévka se zázvorem

Dýňová polévka se zázvorem

Podle receptu

Františka Horváta z Kladna

Za pár korun /29.10.19
Placky z kysaného zelí.

Placky z kysaného zelí.

Chutné, levné... zkrátka pro každou příležitost!

Boženka Šálková, Brno

Za pár korun /26.11.12
Květáková polévka

Květáková polévka

Takhle připravená mi chutná nejlépe.

Romana Vlková, Hlinsko

Za pár korun /25.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu