Reklama
Majolková bábovka
Fotogalerie:

Majolková bábovka

Lenka Doležalová
Lenka Doležalová
Nechanice
Nikdo nepozná, že je z majolky...
Lenka Doležalová, Nechanice

Ingredience

  • 4 vejce
  • 3/4 hrnku cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce pomerančová kůra
  • 2 lžíce pomerančová šťáva
  • 200 g majonéza
  • 1/2 hrnku hladká mouka
  • 1/2 hrnku solamyl
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakao
  • na vymazání formy tuk
  • na vysypání formy hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s oběma cukry a pomerančovou kůrou a šťávou do husté pěny a do ní pak vmícháme majonézu. Do mísy prosejeme mouku se solamylem a práškem do pečiva. Poté moučnou směs vmícháme do vaječné směsi.
  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Připravené těsto rozdělíme na dvě poloviny a první vlijeme do formy. Druhou polovinu těsta smícháme s kakaem a nalijeme na první polovinu těsta. Bábovku pečeme v troubě předehřáté 170 °C asi 40 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ševcovský mls

Ševcovský mls

Mlsám často a rád, a protože jsem masový typ, ujíždím na pochoutkách alespoň z ...
Za pár korun /06.03.09
Křupavé tyčinky

Křupavé tyčinky

Můžeš je posypat také pálivou paprikou.

Věra Kadlecová, Prostějov

Za pár korun /27.04.16
Brokolicové placičky

Brokolicové placičky

Jedna z variant jak připravit brokolici a pochutnat si na ní.
Lucie Polznerová, Hradec ...
Za pár korun /03.06.09
Škvarkové tyčinky s nivou

Škvarkové tyčinky s nivou

Zbudou-li nám škvarky, děláme rádi škvarkové tyčinky a podáváme je se zeleninou nebo ...

Za pár korun /23.07.13
Slaný cuketový koláč

Slaný cuketový koláč

Hodí se teplý k obědu, studený na svačinu.
Renata Malatková, Paršovice
Za pár korun /25.10.11
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Podávej s vejcem na hniličku a s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno
Za pár korun /25.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu