Reklama
Majolková bábovka
Fotogalerie:

Majolková bábovka

Lenka Doležalová
Lenka Doležalová
Nechanice
Nikdo nepozná, že je z majolky...
Lenka Doležalová, Nechanice

Ingredience

  • 4 vejce
  • 3/4 hrnku cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce pomerančová kůra
  • 2 lžíce pomerančová šťáva
  • 200 g majonéza
  • 1/2 hrnku hladká mouka
  • 1/2 hrnku solamyl
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakao
  • na vymazání formy tuk
  • na vysypání formy hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s oběma cukry a pomerančovou kůrou a šťávou do husté pěny a do ní pak vmícháme majonézu. Do mísy prosejeme mouku se solamylem a práškem do pečiva. Poté moučnou směs vmícháme do vaječné směsi.
  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Připravené těsto rozdělíme na dvě poloviny a první vlijeme do formy. Druhou polovinu těsta smícháme s kakaem a nalijeme na první polovinu těsta. Bábovku pečeme v troubě předehřáté 170 °C asi 40 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Trojúhelníčky s hlívou

Trojúhelníčky s hlívou

Hlíva je zdravější a chutnější než žampiony. Jana Kokošková, Brno
Za pár korun /27.02.15
Sýrové karbanátky s vejcem

Sýrové karbanátky s vejcem

Chutnají skvěle, i když v nich není žádné maso. 

Alena Rulíšková, ...

Za pár korun /11.03.17
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Jsou báječně šťavnaté a voňavé.

Jarmila Hradecká, Žatec

Za pár korun /02.08.15
Ševcovský mls

Ševcovský mls

Mlsám často a rád, a protože jsem masový typ, ujíždím na pochoutkách alespoň z ...
Za pár korun /06.03.09
Polská okurková polévka

Polská okurková polévka

Je trochu neobvyklá, ale chutnala nám.

Lucie Mráčková, Rožnov po Radhoštěm

Za pár korun /28.08.16
Vydatná bramboračka

Vydatná bramboračka

Polévka, která mi přijde k chuti hlavně v zimě.
Jana Linhartová, Neratovice
Za pár korun /08.01.09
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama