Reklama
Vánoční linecké cukroví
Fotogalerie:

Linecké cukroví

Krystýna Ćmielová
Krystýna Ćmielová
Návsí

Pokud máme doma šikovného pomocníka, jde pečení skvěle od ruky. 

Krystýna Čmielová, Návsí 

Ingredience

  • Těsto
  • 210g hladká mouka
  • 140g máslo
  • 70g cukr moučka
  • 1 žloutek
  • 30g mleté ořechy
  • 1 linecká marmeláda

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme hladké těsto‚ které dáme odpočinout do lednice alespoň na 30 minut. 

  2. Potom na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát‚ ze kterého vykrajujeme různé tvary. 

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C zhruba 15 minut. Po upečení sundáme cukroví z plechu a necháme vychladnout. Pak je slepujeme marmeládou a hotové pocukrujeme. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocné tiramisu

Ovocné tiramisu

Velmi jednoduchý a dobrý dezert. Libuše Vichrová, Deštná
Za pár korun /10.06.16
Rajská polévka se zázvorem

Rajská polévka se zázvorem

Je nejen zdravá‚ ale i velmi chutná. Myslím, že neurazí žádného labužníka.
...
Za pár korun /09.07.12
Těstoviny se špenátem a nivou

Těstoviny se špenátem a nivou

Rychlý a chutný recept, lze podávat i zastudena.

Eva Aeurová, Loděnice

Za pár korun /10.08.13
Sekaná z cukety

Sekaná z cukety

Klasika, kterou máme moc rádi.
Zuzana Zavadilová, Dřevohostice
Za pár korun /14.11.11
Dýňové placičky

Dýňové placičky

Zdeňka Blažková, Vsetín

Za pár korun /28.10.19
Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Je vydatná a chlapi ji mají rádi.

Marta Svozilová, Kroměříž

Za pár korun /17.11.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu