Můžeš přidat i jednu sušenou feferonku.
Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Ingredience
- 7 ks bílé papriky
- 5 ks rajčata
- 3 vejce
- trocha oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 8 ks brambory
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme ve slupce (aby zbytečně nepřišly o důležité látky).
-
Papriky očistíme od semeníků a nakrájíme na proužky, rajčata na menší kostičky. Na pánev s rozpáleným olejem nasypeme nejprve samotné papriky a chvíli je smažíme. Pak lehce podlijeme vodou (následně pustí šťávu rajčata) a ještě asi 5 minut podusíme.
-
Přidáme rajčata a 3 celá vejce. Směs mícháme, dokud vejce nejsou hotová. Osolíme a opepříme podle chuti. Uvařené brambory rozkrojíme na čtvrtky a přidáme na ně směs zeleniny.