Našim klukům je dělám rovnou ze dvou dávek.
Mirka Dlasková, Praha
Ingredience
- 200 ml vlažné mléko
- 20 g droždí
- 1 lžička cukr
- 300 g polohrubá mouka
- 2 menší vařené brambory
- 1 lžička sůl
- hladká mouka na vál
- olej na smažení
- 200 g zakysaná smetana
- sůl podle chuti
- trocha pepře
- 2-3 stroužky česnek
- pár kuliček kaparů
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Trochu vlažného mléka smícháme s rozdrobeným droždím a s cukrem. Lehce ho poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbytek mouky, jemně nastrouhané brambory a sůl a vše zpracujeme do těsta, které necháme na teplém místě vykynout.
-
Těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 12 dílků a z každého kousku vytvarujeme placičku, kterou necháme na vále ještě trochu nakynout.
-
Smažíme v dostatečném množství oleje. Hotové langoše pokládáme na savou papírovou utěrku, aby se vpil přebytečný tuk.
-
Zakysanou smetanu rozmícháme se solí, pepřem a drceným česnekem. Zdobíme kuličkami kaparů podle chuti.
Tip redakce
Do zakysané smetany můžeš přimíchat tavený sýr.