Reklama
Langoše podomácku
Fotogalerie:

Langoše podomácku

Mirka Dlasková

Praha

Našim klukům je dělám rovnou ze dvou dávek.

Mirka Dlasková, Praha

Ingredience

  • 200 ml vlažné mléko
  • 20 g droždí
  • 1 lžička cukr
  • 300 g polohrubá mouka
  • 2 menší vařené brambory
  • 1 lžička sůl
  • hladká mouka na vál
  • olej na smažení
  • 200 g zakysaná smetana
  • sůl podle chuti
  • trocha pepře
  • 2-3 stroužky česnek
  • pár kuliček kaparů

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Trochu vlažného mléka smícháme s rozdrobeným droždím a s cukrem. Lehce ho poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbytek mouky, jemně nastrouhané brambory a sůl a vše zpracujeme do těsta, které necháme na teplém místě vykynout.

  2. Těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 12 dílků a z každého kousku vytvarujeme placičku, kterou necháme na vále ještě trochu nakynout.

  3. Smažíme v dostatečném množství oleje. Hotové langoše pokládáme na savou papírovou utěrku, aby se vpil přebytečný tuk.

  4. Zakysanou smetanu rozmícháme se solí, pepřem a drceným česnekem. Zdobíme kuličkami kaparů podle chuti.

Tip redakce

Do zakysané smetany můžeš přimíchat tavený sýr.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinkové žemličky

Bylinkové žemličky

Lahodná křupavá příloha prakticky k čemukoli. Navíc krásně voní ...
Za pár korun /02.03.14
Zapečené toasty

Zapečené toasty

Syn tuto jednoduchou večeři zbožňuje.
Eva Keclíková, Písek
Za pár korun /25.10.11
Šunková rolka trochu jinak

Šunková rolka trochu jinak

Báječné spojení šunky a banánu.
Za pár korun /05.04.12
Domácí Bulharská pomazánka

Domácí Bulharská pomazánka

Skvělá třeba k topinkám, nebo jako pomazánka na jednohubky!

Anna Kadlubiecová, Písek

Za pár korun /16.04.12
Sýrová rajčata s paprikou

Sýrová rajčata s paprikou

Rychlá‚ zdravá večeře. Kdo má rád grilovanou zeleninu‚ ten si určitě pochutná.

...

Za pár korun /22.08.16
Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

Do lineckého cukroví nebo na koláč je díky své pikantní chuti nejlepší.

Josef ...

Za pár korun /24.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu