Langoše
Fotogalerie:

Langoše

Marie Dlesková

Klamoš
Jsou krásně křupavé a pořídíš je levně.
Marie Dlesková, Klamoš

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 kostka droždí
  • 400 g mouka hladká
  • 2 vejce
  • 2 lžičky sůl
  • 300 ml mléko
  • 1 smetana zakysaná
  • 1 lžíce cukr moučkový
  • dle potřeby olej na smažení
  • Ozdoba:
  • dle potřeby voda
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby česnek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobíme do mouky‚ přidáme vejce, sůl‚ cukr, mléko a smetanu a vypracujeme těsto. Těsto vložíme do sáčku‚ uzavřeme a dáme do lednice.
  2. Po dvou hodinách mastnýma rukama vytvoříme asi 20 bochánků‚ necháme je chvíli odležet a každý vytáhneme tak‚ aby vznikla tenká kulatá placka. Smažíme je po obou stranách. Hotové potřeme česnekem rozetřeným se solí a trochou vody.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové placky se zelím

Bramborové placky se zelím

Jestli se neobejdeš bez masa, přidej uzené. Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /18.02.10
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Vynikající polévka pro celou rodinu
Iveta Říčařová, Bílovice - Lutotín
Za pár korun /15.07.11
Studentská zeleninová polévka

Studentská zeleninová polévka

Rychlá polévka‚ která zasytí a dodá energii.
Jana Niemcová, Nebory
Za pár korun /30.03.10
Zbytková pomazánka

Zbytková pomazánka

Udělej k obědu víc pečeně a zbytek využij na večerní pohoštění.
...
Za pár korun /07.10.11
Škvarkové tyčinky s nivou

Škvarkové tyčinky s nivou

Zbudou-li nám škvarky, děláme rádi škvarkové tyčinky a podáváme je se zeleninou nebo ...

Za pár korun /23.07.13
Švédské zapečené brambory

Švédské zapečené brambory

Plátky syrových brambor pečených s pórkem a smetanou.
Za pár korun /10.04.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama