Reklama
Langoše
Fotogalerie:

Langoše

Marie Dlesková

Klamoš
Jsou krásně křupavé a pořídíš je levně.
Marie Dlesková, Klamoš

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 kostka droždí
  • 400 g mouka hladká
  • 2 vejce
  • 2 lžičky sůl
  • 300 ml mléko
  • 1 smetana zakysaná
  • 1 lžíce cukr moučkový
  • dle potřeby olej na smažení
  • Ozdoba:
  • dle potřeby voda
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby česnek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobíme do mouky‚ přidáme vejce, sůl‚ cukr, mléko a smetanu a vypracujeme těsto. Těsto vložíme do sáčku‚ uzavřeme a dáme do lednice.
  2. Po dvou hodinách mastnýma rukama vytvoříme asi 20 bochánků‚ necháme je chvíli odležet a každý vytáhneme tak‚ aby vznikla tenká kulatá placka. Smažíme je po obou stranách. Hotové potřeme česnekem rozetřeným se solí a trochou vody.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mléčná polévka s jogurtem

Mléčná polévka s jogurtem

Vařím ji podle receptu své tchyně. Markéta Volfová, Olomouc
Za pár korun /30.03.10
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Lahůdka pro věčně hladové krky – zasytí.
Iveta Musilová, Jihlava
Za pár korun /29.09.08
Cuketové lodičky

Cuketové lodičky

Nejlepší přílohou jsou brambory.

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /02.01.16
Hrachová polévka

Hrachová polévka

Dobrá volba pro vydatnou večeři.
Lucie Kafková, Praha
Za pár korun /11.12.08
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Vynikající polévka pro celou rodinu
Iveta Říčařová, Bílovice - Lutotín
Za pár korun /15.07.11
Španělská čočka

Španělská čočka

Je mnohem lepší než ta klasická, nakyselo.

Helena Vebrová, Kolín

Za pár korun /05.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu