Droždí je bohatým zdrojem vitaminů B.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Ingredience
- 5 větších brambor
- 1 hrst hub (mohou být i sušené)
- 4 krajíce chleba
- 1 kostka droždí
- trocha sádla
- 1 cibule
- 4 vejce
- trocha soli
- podle chuti ocet
- trocha kmínu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme ve slupce. Sušené houby namočíme. Do vody rozdrobíme chléb i droždí a počkáme, až se vytvoří kvásek.
-
V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vlijeme rozšlehaná vejce, usmažíme a zalijeme kváskem. Přidáme houby, osolíme, dochutíme octem, kmínem a povaříme. Brambory oloupeme, dáme na talíř a zalijeme kyselem.