Reklama
Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Fotogalerie:

Kynuté knedlíky z mikrovlnky

Petra Formánková

Batelov
Dělám je často, mám s nimi jen dobré zkušenosti.
Petra Formánková, Batelov

Ingredience

  • 350 g mouka polohrubá
  • špetka sůl
  • 500 ml mléko teplé
  • 1 vejce
  • 2 rohlíky nakrájené na kostičky
  • 1/2 kostičky droždí
  • lžička sůl na kvásek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek, kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme vzejít kvásek.
  2. Potom přidáme ostatní suroviny. Těsto důkladně promícháme a necháme v teple vykynout.
  3. Těsto nalijeme do silikonové formy a vaříme v mikrovlnné troubě 10–12 minut (podle výkonu).

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka s krupičkou

Polévka s krupičkou

Je velice rychlá a jednoduchá. Iveta Vysoudilová, Jihlava
Za pár korun /19.02.14
Tvarohové tyčinky

Tvarohové tyčinky

Hodí se jako občerstvení k vínu.
Anna Kornutová, Hnojník
Za pár korun /22.02.10
Malinový kompot

Malinový kompot

Keře malin na mojí zahrádce se v poslední době bujně rozrostly a v létě ...
Za pár korun /15.12.08
Bramborové placičky

Bramborové placičky

Dáváme si k nim sklenici mléka.

Blanka Žežulková, Mělník

Za pár korun /04.02.16
Ďáblovo oko

Ďáblovo oko

Vypadá hrozivě, chutná božsky.
Karel Paseka, Řepníky
Za pár korun /01.09.08
Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Zkus tuhle dobrotu po staročesku.

Petra Ménová, Kolín

Za pár korun /18.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu