Reklama
Kynuté dlouhé tyčky
Fotogalerie:

Kynuté dlouhé tyčky

Jarka Koutecká

Kladno
Tyčky jsou krásně nadýchané a křupavé.
Jarka Koutecká, Kladno

Ingredience

  • 400 g mouka hladká
  • 50 g hera
  • 200 ml voda
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1,5 lžičky sůl
  • 20 g droždí
  • na potření vejce
  • dle chuti kmín
  • dle chuti mák
  • dle chuti semínka sezamová

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy nasypeme prosetou mouku, utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem, zalijeme 50 ml vlažné vody, poprášíme moukou a zakryjeme čistou utěrkou.
  2. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  3. Když kvásek vzejde, přidáme rozpuštěnou heru, zbytek vlažné vody a sůl. Těsto propracujeme, přikryjeme opět utěrkou a necháme v teple kynout asi 1 hodinu.
  4. Po vykynutí těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z nich pak tvarujeme dlouhé válečky.
  5. Jednotlivé tyčky položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti, například kmínem, mákem, sezamovým semínkem a hrubou solí.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–15 minut.

    TIP: Do připraveného těsta můžeš přihodit ještě pár sekaných vlašských ořechů. Další obměnu vytvoříš, když použiješ bylinky – výborné jsou například provensálské (skvělé k vínu).

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Pikantní a zajímavá. Petra Zechovská, Lomnice n. Popelkou
Za pár korun /22.01.16
Těstoviny se špenátem a nivou

Těstoviny se špenátem a nivou

Rychlý a chutný recept, lze podávat i zastudena.

Eva Aeurová, Loděnice

Za pár korun /10.08.13
Cuketové placky

Cuketové placky

Moc dobré a chutné.
Za pár korun /08.05.12
Bramborové smraďochy

Bramborové smraďochy

Znám mnoho receptů s olomouckými tvarůžky, tento patří mezi nejlepší.
Jana ...
Za pár korun /27.12.11
Kompot z aronie

Kompot z aronie

Plody černého jeřábu jsou plné vitaminu C.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /05.04.16
Kedlubnové placičky

Kedlubnové placičky

Zeleninové karbanátky jsem nejdřív dělala z kapusty. Z kedluben jsou ještě ...
Za pár korun /03.04.09
 

Nejnovější

Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Můžete vykrajovat i jiné tvary. Pavla Lukačovičová, Stráž nad Nežárkou
Sladký život /04.12.16
Kokosové kuličky s ananasem

Kokosové kuličky s ananasem

Na Vánoce, na silvestra, na oslavy, vždy sklízí úspěch...

Tereza ...

Sladký život /04.12.16
Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Zkus si také vytvořit za pomoci formiček nejrůznější čokoládové tvary. Děti to ...

Sladký život /04.12.16
Mramorová hnízda

Mramorová hnízda

Oblíbené cukroví s likérovou náplní.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Sladký život /04.12.16
Domácí kokosové kostky

Domácí kokosové kostky

Kokos miluji ve všech jeho podobách. A tohle je záležitost, která nikdy ...

Sladký život /04.12.16
Ledovce

Ledovce

Už ani nevím, proč tomuto cukroví takhle říkáme. Třeba proto, že se skládá ...

Sladký život /03.12.16
Makové  cukroví

Makové cukroví

Příjemná vůně skořice rozvoní během pečení celý byt.

Hana Svatušková, ...

Sladký život /03.12.16
Kávové trojhránky

Kávové trojhránky

K vykrajování můžeš pochopitelně použít i jiné  tvořítko, pěkné ...

Sladký život /03.12.16
Vosí hnízda

Vosí hnízda

U nás je to velmi oblíbené cukroví, které o svátcích jako první mizí ze ...

Sladký život /03.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama