Reklama
Reklama
Kynuté dlouhé tyčky
Fotogalerie:

Kynuté dlouhé tyčky

Jarka Koutecká

Kladno
Tyčky jsou krásně nadýchané a křupavé.
Jarka Koutecká, Kladno

Ingredience

  • 400 g mouka hladká
  • 50 g hera
  • 200 ml voda
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1,5 lžičky sůl
  • 20 g droždí
  • na potření vejce
  • dle chuti kmín
  • dle chuti mák
  • dle chuti semínka sezamová

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy nasypeme prosetou mouku, utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem, zalijeme 50 ml vlažné vody, poprášíme moukou a zakryjeme čistou utěrkou.
  2. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  3. Když kvásek vzejde, přidáme rozpuštěnou heru, zbytek vlažné vody a sůl. Těsto propracujeme, přikryjeme opět utěrkou a necháme v teple kynout asi 1 hodinu.
  4. Po vykynutí těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z nich pak tvarujeme dlouhé válečky.
  5. Jednotlivé tyčky položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti, například kmínem, mákem, sezamovým semínkem a hrubou solí.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–15 minut.

    TIP: Do připraveného těsta můžeš přihodit ještě pár sekaných vlašských ořechů. Další obměnu vytvoříš, když použiješ bylinky – výborné jsou například provensálské (skvělé k vínu).

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

 Krémová polévka

Krémová polévka

Výtečná podzimní dobrota. Karolína Poledníková, Vřesina
Za pár korun /15.11.14
Salámová pomazánka

Salámová pomazánka

Zažene rychle hlad či poslouží jako pohoštění.
Lucie Doubravová, Vamberk
Za pár korun /19.08.09
Bramborák z tvrdého chleba

Bramborák z tvrdého chleba

Nemám ráda, když se vyhazují zbytky.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Za pár korun /19.01.17
Úhrabky

Úhrabky

Je to naše oblíbená krajová specialita.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice
Za pár korun /22.01.09
Zdravá muchomůrka

Zdravá muchomůrka

Těstoviny se krásně obarví.

Hana Doležalová, Třebíč

Za pár korun /15.06.16
Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Mám je moc ráda jako jednoduchou večeři.
Lenka Šolarová, Třebívlice
Za pár korun /06.03.09
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama