Reklama
Kynuté dlouhé tyčky
Fotogalerie:

Kynuté dlouhé tyčky

Jarka Koutecká

Kladno
Tyčky jsou krásně nadýchané a křupavé.
Jarka Koutecká, Kladno

Ingredience

  • 400 g mouka hladká
  • 50 g hera
  • 200 ml voda
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1,5 lžičky sůl
  • 20 g droždí
  • na potření vejce
  • dle chuti kmín
  • dle chuti mák
  • dle chuti semínka sezamová

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy nasypeme prosetou mouku, utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem, zalijeme 50 ml vlažné vody, poprášíme moukou a zakryjeme čistou utěrkou.
  2. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  3. Když kvásek vzejde, přidáme rozpuštěnou heru, zbytek vlažné vody a sůl. Těsto propracujeme, přikryjeme opět utěrkou a necháme v teple kynout asi 1 hodinu.
  4. Po vykynutí těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z nich pak tvarujeme dlouhé válečky.
  5. Jednotlivé tyčky položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti, například kmínem, mákem, sezamovým semínkem a hrubou solí.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–15 minut.

    TIP: Do připraveného těsta můžeš přihodit ještě pár sekaných vlašských ořechů. Další obměnu vytvoříš, když použiješ bylinky – výborné jsou například provensálské (skvělé k vínu).

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Žloutková polévka

Žloutková polévka

Tato jemná polévka ve mně probouzí vzpomínky na dětství. Jana Dlasková, Hodonín
Za pár korun /25.03.16
Koprová polévka se svítkem

Koprová polévka se svítkem

Před rokem jsem se stal dědečkem a moje žena tráví spoustu času hlídáním ...
Za pár korun /30.03.10
Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky dušené jako houby

Pokud máme větší úrodu ředkviček, rádi připravujeme tento recept.

Hana Bílá, ...

Za pár korun /30.09.14
Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

K obědu nemusí být vždycky maso.
Vendula Dandová, Žihobce
Za pár korun /09.11.10
Bílková fritátová omeleta

Bílková fritátová omeleta

Názory na to, kolik vajec týdně jíst, se různí. Mám vysoký tlak a raději si dělám ...

Za pár korun /06.07.12
Pomerančový džus

Pomerančový džus

Je velmi osvěžující a všem chutná.
Daniela Bečková, Beroun
Za pár korun /12.12.08
 

Nejnovější

Ovesné sušenky se sezamem

Ovesné sušenky se sezamem

Můj přítel se po nich může utlouct. Dominika Caisová, Zlín
Zdravě a chutně /27.02.17
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
Francouzské madlenky

Francouzské madlenky

Ke kávě neznám nic lepšího.

Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Všehochuť /27.02.17
Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Jsou krásně nadýchané a voňavé.

Olga Pysarenko, Praha

Všehochuť /26.02.17
Cupcakes s čokoládovo-vínovým krémem

Cupcakes s čokoládovo-vínovým krémem

Ochutnej a hned poznáš ten rozdíl.

Petra Voglová, Stražisko

Sladký život /26.02.17
Muffiny s čokoládou Margot

Muffiny s čokoládou Margot

I muffiny můžou chutnat jako perník!

Michaela Bluchová,  Ostrava

Sladký život /26.02.17
Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé.

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /25.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama