Teplý a lehký zeleninový oběd.
Aneta Vavrová, Hradec Králové
Ingredience
- Ingredience
- 1 květák
- 6 velkých brambory
- 1 svazek jarní cibulka
- 200 g tvrdý sýr
- 2 vejce
- 500 ml mléko
- trocha pepř
- podle chuti sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák rozebereme na růžičky‚ které uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory oloupeme a uvaříme.
-
Na dno vymazaného pekáčku naskládáme na kolečka nakrájené uvařené brambory‚ hustě zasypeme nakrájenou cibulkou i s natí a na cibulku navrstvíme na plátky pokrájený uvařený květák.
-
V mléce rozšleháme vejce‚ osolíme‚ opepříme a nalijeme do pekáčku. Dáme zapéct‚ dokud vajíčko neztuhne. Před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.