Reklama
Květákový nákyp
Fotogalerie:

Květákový nákyp

Aneta Vavrová
Aneta Vavrová
Hradec Králové

Teplý a lehký zeleninový oběd.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 květák
  • 6 velkých brambory
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 200 g tvrdý sýr
  • 2 vejce
  • 500 ml mléko
  • trocha pepř
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky‚ které uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory oloupeme a uvaříme.

  2. Na dno vymazaného pekáčku naskládáme na kolečka nakrájené uvařené brambory‚ hustě zasypeme nakrájenou cibulkou i s natí a na cibulku navrstvíme na plátky pokrájený uvařený květák.

  3. V mléce rozšleháme vejce‚ osolíme‚ opepříme a nalijeme do pekáčku. Dáme zapéct‚ dokud vajíčko neztuhne. Před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Minišpízky

Minišpízky

Renata Kočková, Ostrava
Za pár korun /27.02.18
Plněné šátečky

Plněné šátečky

Ráda je se mnou připravuje také moje čtyřletá vnučka.
Irena Benešová,Liberec
...
Za pár korun /08.01.09
Květákové krokety

Květákové krokety

Do krokety můžeš dát kostičku uzeného sýra nebo nivy.

Radka Vobecká, Roudnice nad ...

Za pár korun /22.08.13
Zapečené brambory s celerem

Zapečené brambory s celerem

Rychlá večeře za pár korun.

Sabina Vovsová, České Budějovice

Za pár korun /10.01.14
Kari rýže s rajčaty

Kari rýže s rajčaty

Výborná vegetariánská večeře.

Kamila Dusilová, Hradec Králové

Za pár korun /16.08.13
Růžovková čalamáda

Růžovková čalamáda

Výborně se hodí k masu.
Stanislava Suková, Hradec Králové
Za pár korun /14.11.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu