Reklama
Květákové růžičky se slaninou a špenátem
Fotogalerie:

Květákové růžičky se slaninou a špenátem

Eva Juráčková
Eva Juráčková
Hradec Králové

Tato příloha je velmi jednoduchá, levná a hlavně skvěle chutná.

Eva Juráčková, Hradec Králové

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česnek
  • pár listů špenátu
  • na smažení máslo
  • 200 g slanina
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě. Uvařený necháme okapat. Mezitím si nakrájíme najemno cibulku a na másle osmažíme. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme chvilku smažit.
  2. Poté vyjmeme slaninu s cibulkou a na pánev vložíme květák, který také osmažíme - dle potřeby přidáme máslo.  Přidáme rozdrcený česnek a nasekané špenátové listy. Smažíme cca 5-8 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Vhodné jako příloha třeba ke kuřecímu steaku, nebo i samotné.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Vývar by se správně neměl vůbec vařit – pouze jemně probublávat. Jedině tak ...
Za pár korun /14.06.11
Dýňové zelí se sekanou

Dýňové zelí se sekanou

Máš na zahrádce velkou dýni, a nevíš, co s ní? Zkus tento recept.
Květa...
Za pár korun /02.12.11
Houbové bramboráky

Houbové bramboráky

Romana Rubášová, Klatovy

Za pár korun /16.02.20
Nivové tyčinky

Nivové tyčinky

Sýrové tyčinky jsou výborné k vínu.
Za pár korun /06.01.12
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Pochutnáváme si na ní pravidelně.

Dagmar Kallupová, Stod

Za pár korun /12.12.12
Ševcovský mls

Ševcovský mls

Mlsám často a rád, a protože jsem masový typ, ujíždím na pochoutkách alespoň z ...
Za pár korun /06.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu