Reklama
Květáková polévka s krupicovými noky
Fotogalerie:

Květáková polévka s krupicovými noky

Renáta Pešáková

Praha
Květák se dá koupit celý rok, což je výhoda, protože ho máme rádi. Jíme ho připravený na všechny možné způsoby, například v polévce.
Renáta Pešáková, Praha

Ingredience

  • Noky:
  • 100 g krupice
  • 200 ml mléko
  • 30 g máslo
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • Polévka:
  • 500 ml mléko
  • 2 lžíce máslo
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 300 g květák
  • 1 brambory
  • 100 g celer
  • 1 cibule
  • 150 g slanina anglická
  • 120 g smetana
  • 500 ml vývar zeleninový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mléka dáme máslo a v hrnci zahřejeme téměř k varu. Osolíme a pramínkem sypeme krupici. Mícháme, až se vytvoří hustá kaše. Necháme vystydnout a pak zapracujeme vejce. Pomocí lžic tvoříme noky, obalíme v krupičce a najednou vsypeme do vařící osolené vody. Vaříme 8 minut, než vyplavou na hladinu. Pak je vybereme a omastíme máslem, aby se nelepily.
  2. krok2 V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibulku a osmahneme ji.
  3. krok3 K cibulce přidáme nastrouhaný celer a osmažíme ho doměkka. Zalijeme vývarem, přidáme květák a brambory.
  4. Zalijeme mlékem a uvaříme. Měkké suroviny přelijeme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši.
  5. Vrátíme do hrnce, přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Dochutíme, přidáme noky. Na talíři dozdobíme smaženou anglickou slaninou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Chlebové jednohubky

Chlebové jednohubky

Podáváme je k pivu nebo vínu. Iveta Bílková, Kroměříž
Za pár korun /07.12.15
Provensálské bagety

Provensálské bagety

Dají se jíst samotné, ale já je mám nejraději s balkánským sýrem nakrájeným na ...

Za pár korun /28.02.12
Sýrové karbanátky s vejcem

Sýrové karbanátky s vejcem

Chutnají skvěle, i když v nich není žádné maso. 

Alena Rulíšková, ...

Za pár korun /11.03.17
Zelný koláč

Zelný koláč

Je to osvědčený a léty vyzkoušený recept.
Pavlína Bulawová, Návsí
Za pár korun /23.12.11
Bramborové pirohy s tvarohem

Bramborové pirohy s tvarohem

Pirohy jsou vynikající teplé i studené. U nás je rádi jíme jako přílohu nějaké ...
Za pár korun /20.08.08
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Příprava není složitá, při smažení nevytečou.
Věra Kuboušková, České ...
Za pár korun /19.08.09
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama