Reklama
Květáková polévka s krupicovými noky
Fotogalerie:

Květáková polévka s krupicovými noky

Renáta Pešáková

Praha
Květák se dá koupit celý rok, což je výhoda, protože ho máme rádi. Jíme ho připravený na všechny možné způsoby, například v polévce.
Renáta Pešáková, Praha

Ingredience

  • Noky:
  • 100 g krupice
  • 200 ml mléko
  • 30 g máslo
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • Polévka:
  • 500 ml mléko
  • 2 lžíce máslo
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 300 g květák
  • 1 brambory
  • 100 g celer
  • 1 cibule
  • 150 g slanina anglická
  • 120 g smetana
  • 500 ml vývar zeleninový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mléka dáme máslo a v hrnci zahřejeme téměř k varu. Osolíme a pramínkem sypeme krupici. Mícháme, až se vytvoří hustá kaše. Necháme vystydnout a pak zapracujeme vejce. Pomocí lžic tvoříme noky, obalíme v krupičce a najednou vsypeme do vařící osolené vody. Vaříme 8 minut, než vyplavou na hladinu. Pak je vybereme a omastíme máslem, aby se nelepily.
  2. krok2 V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibulku a osmahneme ji.
  3. krok3 K cibulce přidáme nastrouhaný celer a osmažíme ho doměkka. Zalijeme vývarem, přidáme květák a brambory.
  4. Zalijeme mlékem a uvaříme. Měkké suroviny přelijeme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši.
  5. Vrátíme do hrnce, přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Dochutíme, přidáme noky. Na talíři dozdobíme smaženou anglickou slaninou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Okurky v karí

Okurky v karí

V létě jsou okurky levné, zavařování se vyplatí. Dalibor Marounek, Roudnice
Za pár korun /27.07.17
Rohlíčky

Rohlíčky

Máme rádi čerstvé, ještě teplé pečivo, proto je ráda a často peču.
Lucie Luxová, ...
Za pár korun /19.01.11
Bramborové šišky se špenátem

Bramborové šišky se špenátem

Když nemám nakoupeno, tento recept přijde vhod.

Paula Mirabela Pleskač, České ...

Za pár korun /01.03.12
Sváteční příloha k pečenému masu

Sváteční příloha k pečenému masu

Kuličky se mohou podávat i na sladko jako hlavní jídlo

Za pár korun /10.06.12
Houbové vrtule s brokolicí

Houbové vrtule s brokolicí

Velmi dobré jsou posypané nastrouhaným sýrem...

Iveta Zemková, Olšany

Za pár korun /17.08.15
Roládky z toastového chleba

Roládky z toastového chleba

Podle receptu

Květy Irgelové z Krnova

Za pár korun /19.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu