Reklama
Květáková polévka s krupicovými noky
Fotogalerie:

Květáková polévka s krupicovými noky

Renáta Pešáková

Praha
Květák se dá koupit celý rok, což je výhoda, protože ho máme rádi. Jíme ho připravený na všechny možné způsoby, například v polévce.
Renáta Pešáková, Praha

Ingredience

  • Noky:
  • 100 g krupice
  • 200 ml mléko
  • 30 g máslo
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • Polévka:
  • 500 ml mléko
  • 2 lžíce máslo
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 300 g květák
  • 1 brambory
  • 100 g celer
  • 1 cibule
  • 150 g slanina anglická
  • 120 g smetana
  • 500 ml vývar zeleninový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mléka dáme máslo a v hrnci zahřejeme téměř k varu. Osolíme a pramínkem sypeme krupici. Mícháme, až se vytvoří hustá kaše. Necháme vystydnout a pak zapracujeme vejce. Pomocí lžic tvoříme noky, obalíme v krupičce a najednou vsypeme do vařící osolené vody. Vaříme 8 minut, než vyplavou na hladinu. Pak je vybereme a omastíme máslem, aby se nelepily.
  2. krok2 V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibulku a osmahneme ji.
  3. krok3 K cibulce přidáme nastrouhaný celer a osmažíme ho doměkka. Zalijeme vývarem, přidáme květák a brambory.
  4. Zalijeme mlékem a uvaříme. Měkké suroviny přelijeme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši.
  5. Vrátíme do hrnce, přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Dochutíme, přidáme noky. Na talíři dozdobíme smaženou anglickou slaninou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové krokety v kukuřičné moučce

Bramborové krokety v kukuřičné moučce

Skvělá příloha, ale také chuťovka k vínu i kávě. Martina Sklenářová, Vysoké ...
Za pár korun /16.12.10
Bramborová kolečka

Bramborová kolečka

Je to oblíbená pochoutka našich dětí.
Táňa Molendová, Horní Suchá
Za pár korun /19.08.09
Čertovská jatýrka

Čertovská jatýrka

Tento recept je dobrý, nenáročný na přípravu a všichni kdo mají rádi játru si ...

Za pár korun /12.03.13
Pomerančový džus

Pomerančový džus

Je velmi osvěžující a všem chutná.
Daniela Bečková, Beroun
Za pár korun /12.12.08
Panini po česku

Panini po česku

Hodí se jako chutná večeře, či občerstvení pro hosty. Dá se jíst i studené, ale ...

Za pár korun /03.05.12
Myslivecké brambory

Myslivecké brambory

Recept na tuto jednoduchou pochoutku mám od svého dědečka, který ji dělával, když ...

Za pár korun /04.02.16
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama