Reklama
Květáková polévka
Fotogalerie:

Květáková polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Takhle připravená mi chutná nejlépe.

Romana Vlková, Hlinsko

Ingredience

  • 1 květák
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • podle chuti sůl a pepř
  • trocha kmínu a pár kuliček nového koření
  • 250 ml smetana
  • 2 lžíce hladká mouka
  • pár snítek petrželky
  • trocha octa

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve dáme vařit květák s bujonem a s kořením. Vaříme doměkka, pak květák rozmačkáme na menší kousky. Je-li třeba, polévku dochutíme solí a kmínem.

  2. Zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou, a kdo chce, může si ji dochutit trochou octa.

Pošli recept! 8/2014 (17.6.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chuťovka nejen k pivu

Chuťovka nejen k pivu

Taky někdy nevíš, do čeho zobnout? Táňa Doležalová, Bohumín
Za pár korun /18.02.10
Zamilovaná vejce

Zamilovaná vejce

Připrav tento rychlý a jednoduchý předkrm svému miláčkovi, určitě mu tím uděláš ...
Za pár korun /11.02.13
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Můžeš je napíchnout na kousky bagetky.

Helena Bláhová, Pelhřimov

Za pár korun /14.01.17
Langoše

Langoše

Jsou krásně křupavé a pořídíš je levně.
Marie Dlesková, Klamoš
Za pár korun /28.02.10
Smetanová bramborová polévka

Smetanová bramborová polévka

Skvělá je i s medvědím česnekem.

Daniela Rousová, České Budějovice

Za pár korun /20.05.16
Šunková pizza s kukuřicí

Šunková pizza s kukuřicí

Čerstvě upečená skvěle voní a chutná ještě lépe.

Nikola Feketová, Krnov

Za pár korun /04.02.13
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama