Dělám ji z vody, v níž vařím květák.
Hana Součková, Strakonice
Ingredience
- Ingredience
- 1 květák
- 1 lžíce pražená cibule
- špetka pepř
- 1/4 balíčku čínské nudle
- 1 zeleninový bujon
- 1 lžíce světlá jíška
- 1 hrst petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Omyté růžičky květáku uvaříme v osolené vodě. Když jsou měkké, větší část si vezmeme na obalování. Vodu i s nálevem a pár kousky květáku dále vaříme. Potom květák v nálevu promačkáme šťouchadlem na brambory.
-
Přidáme osmaženou cibulku (dá se koupit hotová), pak podle chuti opepříme a nalámeme čínské nudle. Vložíme kostku bujonu.
-
Po chvilce přisypeme jíšku, necháme ještě pár minut povařit a servírujeme. Před podáváním polévku posypeme petrželkou.