Reklama
Reklama
Květáková polévka
Fotogalerie:

Květáková polévka

Hanka Součková
Hanka Součková
Strakonice 1

Dělám ji z vody, v níž vařím květák.

Hana Součková, Strakonice

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 květák
  • 1 lžíce pražená cibule
  • špetka pepř
  • 1/4 balíčku čínské nudle
  • 1 zeleninový bujon
  • 1 lžíce světlá jíška
  • 1 hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté růžičky květáku uvaříme v osolené vodě. Když jsou měkké, větší část si vezmeme na obalování. Vodu i s nálevem a pár kousky květáku dále vaříme. Potom květák v nálevu promačkáme šťouchadlem na brambory.

  2. Přidáme osmaženou cibulku (dá se koupit hotová), pak podle chuti opepříme a nalámeme čínské nudle. Vložíme kostku bujonu.

  3. Po chvilce přisypeme jíšku, necháme ještě pár minut povařit a servírujeme. Před podáváním polévku posypeme petrželkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pažitková omáčka

Pažitková omáčka

Pažitku vmícháme až nakonec, aby se nezničily vitaminy. Marie Ospalíková, Kroměříž ...
Za pár korun /11.05.16
Flíčky se zelím a se slaninou

Flíčky se zelím a se slaninou

Neobvyklá kombinace zelí a těstovin není kupodivu vůbec špatná.

Barbora Slánská,...

Za pár korun /12.10.16
Selská omeleta

Selská omeleta

Rychlá, levná a velmi chutná večeře.

Zuzana Kuzníková, Orlová - Lutyně 

Za pár korun /21.08.12
Zapečené brambory s celerem

Zapečené brambory s celerem

Rychlá večeře za pár korun.

Sabina Vovsová, České Budějovice

Za pár korun /10.01.14
Uzené rizoto

Uzené rizoto

S rýží se dá čarovat na mnoho způsobů.

Renata Stopková, Dolní Dunajovice

Za pár korun /01.02.17
Rizotové karbanátky

Rizotové karbanátky

Zpracuješ zbytky a ještě si pochutnáš.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /02.06.14
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama