Reklama
Květáková polévka
Fotogalerie:

Květáková polévka

Hanka Součková
Hanka Součková
Strakonice 1

Dělám ji z vody, v níž vařím květák.

Hana Součková, Strakonice

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 květák
  • 1 lžíce pražená cibule
  • špetka pepř
  • 1/4 balíčku čínské nudle
  • 1 zeleninový bujon
  • 1 lžíce světlá jíška
  • 1 hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté růžičky květáku uvaříme v osolené vodě. Když jsou měkké, větší část si vezmeme na obalování. Vodu i s nálevem a pár kousky květáku dále vaříme. Potom květák v nálevu promačkáme šťouchadlem na brambory.

  2. Přidáme osmaženou cibulku (dá se koupit hotová), pak podle chuti opepříme a nalámeme čínské nudle. Vložíme kostku bujonu.

  3. Po chvilce přisypeme jíšku, necháme ještě pár minut povařit a servírujeme. Před podáváním polévku posypeme petrželkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Dáváme jim přednost, protože jsou lehoučké. Marie Kolářová, Dub nad Moravou
Za pár korun /21.04.10
Šátečky s povidly

Šátečky s povidly

Nekazí se ani v horku, dlouho vydrží vláčné.

Radim Blažek, Vsetín

Za pár korun /03.08.12
Roklosmes

Roklosmes

 Vyzkoušej dobrou a hlavně levnou večeři.

Milan Machurka, Praha

Za pár korun /28.02.12
Hermelín ve slanině

Hermelín ve slanině

Slanina se krásně opeče a dodá sýru nezaměnitelnou chuť.

Erika Kolínská, Jihlava

Za pár korun /28.07.15
Tvarohová pomazánka z pečené dýně

Tvarohová pomazánka z pečené dýně

Katka Miláčková, Praha

Za pár korun /28.01.18
Jarní vajčkový salát.

Jarní vajčkový salát.

Vajíčkový salát je nejlepší domácí.
Za pár korun /27.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu