Je skvělý s osmaženými kousky krůtího nebo kuřecího masa.
Irena Válová, Vyškov
Ingredience
- 1 květák
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 lžíce karí koření
- 1 lžička drceného kmínu
- podle chuti sůl
- 2 lžíce olivového oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák důkladně očistíme a rozebereme na jednotlivé růžičky. Pokud jsou příliš velké, můžeme je ještě překrájet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Mrkev oškrábeme a pokrájíme na kolečka.
-
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a vhodíme do něj nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, po chvilce přidáme karí a drcený kmín. Společně chvilku osmahneme, ne však moc dlouho, aby karí nezhořklo.
-
Potom přidáme květák a kolečka mrkve, jemně osolíme, zalijeme trochou vody a necháme dusit. Zelenina by měla pouze lehce změknout, nesmíme ji rozvařit, měla by být spíše křupavá. Květákové karí můžeme podávat samotné nebo s přílohou, nejlépe s dušenou rýží, vařeným bulgurem nebo arabským chlebem.