Reklama
Kuřecí prsa na omáčce z borůvek a meruněk
Fotogalerie:

Kuřecí prsa na omáčce z borůvek a meruněk

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Netradiční záležitost, která mě překvapila.

Oldřiška Nová, Praha

Ingredience

  • 150 g kuřecích prsou
  • 20 g másla
  • 100 g žampionů
  • 2 meruňky
  • 1 hrst borůvek
  • 1 lžíce hladké mouky
  • trocha kuřecího vývaru
  • trocha červeného suchého vína

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Kuřecí prsa nakrájená na plátky orestujeme na másle a dáme bokem. Na výpek dáme žampiony nakrájené na plátky, rozmixované meruňky a čerstvé borůvky. 

  2. 2. Vše orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme kuřecím vývarem. Vrátíme do omáčky maso, přilijeme červené víno a ještě chvíli provaříme.

Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Spolu s bramboračkou tvoří skvělý oběd. Alena Klírová, Mýto
Za pár korun /01.05.16
Knedlík s vejci a kukuřicí

Knedlík s vejci a kukuřicí

Jestliže vám zůstane houskový knedlík a nevíte, co s ním, je to ideální recept na ...

Za pár korun /29.08.13
Vejce zapečená v bramborové kaši

Vejce zapečená v bramborové kaši

Jídlo, které zajímavě vypadá a dobře chutná.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /30.03.13
Plněné brambory s uzeným

Plněné brambory s uzeným

Skvělý nedělní oběd, ale i pohoštění pro přátele k vínu nebo pivu.

Václav ...

Za pár korun /24.06.14
Placičky gothajky

Placičky gothajky

Nějakou tu uzeninu mám doma vždy.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /29.07.15
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Sytá krémová polévka s jemnými nočky.

Jana Satorová, Sobáčov

Za pár korun /05.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu